16 Şubat 2014 22:32

Hırsızlık, yolsuzluk ve rant olmayacak

Halkların Demokratik Partisinin (HDP) Ankara adayları halkla buluştu. HDP Ankara Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Songül Erol Abdil, Dersim’i örnek verdi ve tüm HDK bileşenleriyle halkın yerel yönetimlerdeki karar aşamalarına katıldığını bunu Ankara’da da gerçekleştireceklerini söyledi.

Hırsızlık, yolsuzluk  ve rant olmayacak
Paylaş

Halkların Demokratik Partisinin (HDP) Ankara adayları halkla buluştu. HDP Ankara Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Songül Erol Abdil, Dersim’i örnek verdi ve tüm HDK bileşenleriyle halkın yerel yönetimlerdeki karar aşamalarına katıldığını bunu Ankara’da da gerçekleştireceklerini söyledi.

HDP’nin Ankara il ve ilçe adayları Kızılay Güvenpark’ta bir araya geldi. İl ve ilçe belediye eş başkan adaylarının tanıtıldığı etkinlikte konuşan HDP Ankara Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Songül Erol Abdil, 30 Mart yerel seçimlerini kadınların sayfasıyla açacaklarını söyledi. Belediyelerinde hırsızlık, yolsuzluk ve rantın olmayacağını belirten Abdil, belediye bütçesinin halka açık olacağı bir belediye başkanlığını Ankara’da da hayata geçireceklerini dile getirdi. Daha önce Dersim’de belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Abdil, “Orada hep birlikte çalıştık. Emek Partisi vardı, Partizan vardı, HDK’nin birçok bileşeni vardı ve başardık” dedi. Seçimleri zor kazanacakları, kazansalar da başaramayacakları şeklindeki eleştirilere rağmen iyi bir belediyecilik yaptıklarını ifade eden Abdil, önceki yönetimlerden kalan milyarlarca borcu sıfırladıklarını, yerel yönetimlerdeki tüm karar mekanizmalarında halkın yer aldığını söyledi. Belediyede işe aldıkları personeli dahi halka sorduklarını ifade eden Abdil, “Peki Gökçek ne yaptı? Belediyedeki herkesi sürdü. Sadece o değil. CHP ve MHP de aynısını yaptı” dedi.

HDP Ankara Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Salman Kaya ise Ankara’da 3 MHP kökenli adaya karşı yarışacaklarını söyledi. Yerel yönetimlerde demokrasinin hakim kılınması gerektiğini belirten Kaya, “Demokrasi hakim kılınmadığında ne olduğu ortada” dedi. İşçiler, köylüler, Aleviler Sünniler ve tüm ezilenlerle demokrasiyi hakim kılacaklarını vurgulayan Kaya, HDP ve BDP’nin 30 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıkacağını söyledi.
 

ANKARA ADAYLARI
Ankara’nın yerel seçimlerindeki Belediye Başkan adayları şöyle;

Çankaya Belediye Başkan Adayı Mükremin Barut, Mamak Belediye Başkan Adayı Öznur Şahin, Belediye Eş Başkan Adayı Erol Akkuş, Sincan Belediye Başkan Adayı Hüseyin Çelik, Belediye Eş Başkan Adayı Ayfer Ünaldı, Yenimahalle Belediye Başkan Adayı İlknur Bilgen, Belediye Eş Başkan Adayı İsmet Yalçınkaya, Etimesgut Belediye Başkan Adayı Derya Öz, Belediye Eş Başkan Adayı Arif Zeray, Polatlı Belediye Başkan Adayı Muzaffer Özkurt, Belediye Eş Başkan Adayı Gülsen Kılıç, Haymana Belediye Başkan Adayı ise Eşref Kiraz, Keçiören Belediye Başkan Adayı Saadet Kayıran, Altındağ Belediye Başkan Adayı İpek Gür, Bala Belediye Başkan Adayı Figen Aktaş Öncü.  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hükümetin çözümü bu!

SONRAKİ HABER

Yerinde ve halkçı kentsel dönüşüm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...