17 Şubat 2014 06:00

İşçiler gazetelerine sahip çıkmalı

İşçiler gazetelerine  sahip çıkmalı
Paylaş

Merhaba, değerli Evrensel okurları. Cemaat-AKP gerilimi nedeniyle yaşanan çatışmanın Zaman gazetesi okurlarına nasıl yansıdığını sizlerle paylaşmak istedim. 17 Aralık itibariyle AKP Hükümetiyle Cemaat ayrışma noktasına gelmişken, Zaman gazetesi okurları yaşananlar nedeniyle aboneliklerini iptal etmeye başladılar. Aslında emekçiler Zaman gazetesine abone olurken samimi duygularıyla abone oluyorlar. Fakat Cemaate bir şekilde dolaylı yollardan bulaşmış her emekçinin evine bir Zaman gazetesi sokmaya çalışıyorlar. Cemaat daha önce kamu kurumlarında geniş bir alana seslenirken, “Şimdi seslenemez hale mi geldi acaba” diye düşünülüyor son zamanlarda. En başından beri Cemaat, AKP belediyelerinde Zaman gazetesi üzerinden siyasi propaganda yapıyorken şu an itibariyle yapamaz hale gelmiştir. AKP belediyelerine her gün 25-30 tane Zaman gazetesi gelirken şimdi bu belediyelere hiç Zaman gazetesi girmiyor.

Biliyorsunuz ki Zaman gazetesi tirajı en fazla olan gazetelerden birisidir. Zaman gazetesi Cemaat üzerinden geniş bir dağıtım ağına sahip. Ve bu dağıtım ağı sayesinde mahallelere, emekçilerin evlerine kadar ulaşıyorlar. Ben de kendi binama gelen Zaman gazetesi üzerinden bir sonuç çıkardım. Zaman gazetesi son zamanlarda AKP Hükümetine karşı muhalif bir gazeteymiş gibi çıkıyor. Ve AKP Hükümeti, Zaman gazetesine karşı savaş açmış durumda.

Aslında filler tepişirken biz emekçiler, kendi basınımızın ihtiyaçlarını nasıl karşılayabiliriz sorusunu aklıma getirdi. Bu basın ve medya organları sermaye ve sermaye temsilcilerinin  kirli siyasetlerini yazarken, biz bu basına nasıl sahip çıkalım. Kendi basınımız olan işçilerin, emekçilerin, gençlerin basını Evrensel gazetesi üzerinden biz de kendi siyasetimizi yapabiliriz. Bugünlerde de biz emekçiler evrensel gazetesini daha çok sahiplenmeliyiz, daha çok mektup, haber yapmalıyız diyorum. Gazetemizin okunmasını sağlamalıyız.

Bir işçi/KAYSERİ

ÖNCEKİ HABER

Çağrı merkezinden Evrensel’e mektup

SONRAKİ HABER

Hükümetin çözümü bu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa