13 Haziran 2011 08:46

TGDP tutuklamaları kınadı

2 yıla yakın süredir tutuklu bulunan İşçi-Köylü Gazetesi Kartal Bürosu Çalışanı ve Çevirmen Suzan Zengin, bugün saat 13.00’de Beşiktaş 10. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkıyor. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP), düşünce ve ifade özg&u

TGDP tutuklamaları kınadı
Paylaş

2 yıla yakın süredir tutuklu bulunan İşçi-Köylü Gazetesi Kartal Bürosu Çalışanı ve Çevirmen Suzan Zengin, bugün saat 13.00’de Beşiktaş 10. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkıyor. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP), düşünce ve ifade özgürlüğüne, basın özgürlüğüne duyarlı kişi ve kurumları Suzan Zengin davasını yakından takip etmeye çağırdı.

Ayrıca Etkin Haber Ajansı Muhabiri Zehra Aydemir’in Alibeyköy Mustafa Kemal İlköğretim Okulunda oyunu kullandıktan sonra keyfi bir şekilde polislerce gözaltına alındığını bildiren TGDP, Zehra Aydemir’den aldıkları bilgilere göre çok sayıda seçim gözaltısı olduğunu bildirdi. Dayanışma gazetesinin eski yazı işleri müdürü olan Zehra Aydemir’in, gazetede çıkan bir yazı nedeniyle “Türklüğü, cumhuriyeti veya TBMM’yi alenen aşağılamak” hükmünü düzenleyen TCK’nın 301. maddesinden yargılandığı dava kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Alibeyköy Karakoluna götürüldükten sonra, Eyüp Adliyesine sevk edilen Aydemir’in burada 10 saat tutulduktan sonra dosyası bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı ve hakkındaki arama kararı da kaldırıldı. TGDP, göz altı ve tutuklamaları kınayarak, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Meclise giren gazeteciler

SONRAKİ HABER

Elazığ’da trafik kazası: 3 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...