15 Şubat 2014 22:14

Greif işçileri DİSK’in kuruluşunu kutladı

Greif işçileri Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun 47. kuruluş yıldönümünde işgal ettikleri fabrikada bir etkinlik düzenledi. Fabrika işgalinin 6.gününde düzenlenen etkinliğe işçilerin aileleri, Feniş işçileri, çeşitli sendikalardan temsilciler, kitle örgütleri ve siyasi partiler de destek verdi.

Greif işçileri DİSK’in kuruluşunu kutladı
Paylaş

Eren Ergine

Greif işçileri Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) 47. kuruluş yıldönümünde işgal ettikleri fabrikada bir etkinlik düzenledi. Fabrika işgalinin 6.gününde düzenlenen etkinliğe işçilerin aileleri, Feniş  işçileri, çeşitli sendikalardan temsilciler, kitle örgütleri ve siyasi partiler de destek verdi.

HDP İstanbul Büyükşehir Eş Başkan adayı Pınar Aydınlar yaptığı konuşmayla Greif işçisinin mücadelesini desteklediğini belirtti.

Açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte çalışma koşulları ve örgütlenme sürecinden bahsedildi. Salonda sık sık kahrolsun sendika ağaları, işgal, grev direniş, yaşasın sınıf dayanışması sloganları atıldı. Açılış konuşmasını Coskun Alsaç yaptı. Açlığa, sefalete, yoksulluğa mahkum eden kölelik düzenine işçilerin en büyük gücü dayanışması olduğunu belirten Alsaç, “6 gündür kendi fabrikamızda bu dayanışmanın en güzel örneklerini sergiledik, yediğimiz ekmeği,içtiğimiz suyu paylaştık. Emeğine ve onuruna sahip çıkan Greif işçileri olarak, işçi sınıfının dayanışma kültürünü geliştirdik. Buradaki dayanışma büyüdükçe yeni grevler, yeni direnişler çoğalacaktır” dedi.

Greif işçilerinin DİSK'in 47.yıl kuruluş yıldönümünde Şişli Kent Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğe davet edilmediklerini söyleyen Alsaç bu duruma karşılık böyle bir etkinlik yaptıklarını belirtti.

Greif işçileri fabrikada düzenlediği etkinlikte Kavel'den Greif'a İşgal, Grev, Direniş sürüyor diyerek DİSK'in 47.yıl etkinliklerin fabrikalarda yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Sendikal bürokrasiye dikkat çeken işçiler DİSK'i yaratan mücadele ruhunun Greif ile yaşadığına vurgu yapıyor.

SENDİKA DESTEKLEMEDİ!

DİSK Tekstil Esenyurt Bölge Temsilcisi Engin Yılgın Greif'te 1 yıldır örgütlenme çalışması yürüttüklerini ve bugün toplu iş sözleşmesi dönemine geldiklerini vurguladı. Yılgın TİS sürecinin uzlaşmazlıkla sonuçlandığını vurgulayarak şöyle devam etti ''Komitelerle yaptığımız toplantılar sonucu işgal kararıyla bu süreci başlattık. Başlattığımız bu işgal DİSK Tekstil tarafından gayri meşru gösterildi, desteklenmedi.Bu sebeple biz sadece patrona karşı mücadele vermiyoruz aynı zamanda sendika bürokratlarına karşıda mücadele ediyoruz” dedi.

DİRENİŞÇİ DİYEN DİSK İŞÇİLERE SIRT ÇEVİRİYOR!

Greif İşyeri Temsilcisi Orhan Purhan ise oluşturulan taslağın patron tarafından kabul edilmediğini, sendika tarafından ise aşırı bulunduğunu belirterek; “5.oturumdan sonra patron bize bir teklifte bulundu ancak bizim kesin olarak altını çizdiğimiz maddeleri hiçe sayıyordu, Greif işçisi aldığı ücretle kirasını ödeyemiyor, hayatını devam ettiremiyordu. Çalışma koşulları ve patronun tavırları işgale sebep oldu. Direnişçi diyerek eylemler düzenleyen  DİSK, direnen işçilere sırt çeviriyor. DİSK 47.mücadele yılı sebebiyle etkinlik düzenleniyor, araç gönderceğiz diyorlar araç gelmiyor ve öğreniyoruz ki davetli değilmişiz. Gerçek DİSK'in etkinliği kutlayacağı yer fabrikalar olmalıdır” dedi.

KAYBEDECEK BİRŞEYİM YOK!


Fabrikanın yemekhane bölümünde yapılan etkinliğe yüzlerce kişi katıldı. İşçiler destek için gelen misafirlere çalışma koşullarından,sendikal süreç ve fiili grevlerinden bahsettiler. Greif'te taşeron olarak çalışan kadın işçi 7 yıldır çalıştığını ancak geriye dönüp baktığında kaybedecek hiçbir şeyinin olmadığını vurgulayarak kadın işçilerin daha fazla sömürüldüğünü ve baskı uygulandığını söyledi.Direnişin 6.gününde kadın-erkek birlikte mücadele ettiklerini ve haklarını alana kadarda mücadeleyi devam ettireceklerini söyledi.

Etkinlik müzik ve şiir dinletiyle son buldu.


 

ÖNCEKİ HABER

Sivas ilk kez kısalarını seçecek

SONRAKİ HABER

İzmir’de Öykü Günleri 12’nci yılında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...