15 Şubat 2014 19:40

Şişli'de 6 katlı bina çöktü, 2 işçi yaralı

İstanbul Şişli’de, otel yapılacak olan 5 katlı bir binanın güçlendirme çalışmaları sırasında kolonlar çöktü. Yaralı işçilerin kaldırıldıkları hastanede sigortalarının yapılmadığı ortaya çıktı. Bunu duyan diğer işçiler inşaatı bastı

Şişli\'de 6 katlı bina çöktü, 2 işçi yaralı
Paylaş

İstanbul Şişli’de, otel yapılacak olan 5 katlı bir binanın güçlendirme çalışmaları sırasında kolonlar çöktü. Binada çalışan işçilerden biri 3’üncü kattan bir kamyonetin kasasına düştü, bir işçi de beton blokların altında kaldı. Yaralı işçiler kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı.

Olay saat 18.00 sıralarında Abide-i Hürriyet Caddesi 91 numarada meydana geldi. Otele dönüştürülmesi planlanan 5 katlı eski bir binada, yaklaşık 4 ay önce güçlendirme çalışmalarına başlandı. Zemin kattan başlayan çalışmalar tamamlandıktan sonra üst katlardaki beton kolonların güçlendirilmesine başlandı. Bina içinde 6 işçi çalışırken, beton kolonlardan ikisi çöktü. Kolonlardan biri binanın dışına doğru yan yatarak binayı saran tahtaları parçaladı. Bu sırada 3’üncü katta kolon üzerinde çalışan Ali Bayır adlı işçi de tahtaların arasından cadde üzerinde park halinde bulunan bir kamyonetin kasasına düştü. Ağır yaralanan Bayır, olay yerine gelen ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kolonların kırılmasının ardından binanın 3’üncü katındaki zemin de çöktü. İşçilerden Abbas Adıyaman, göçük altında kaldı. Adıyaman’ın yardımına ilk olarak çökmeden yara almadan kurtulan 4 arkadaşı koştu. Tüm çabalara rağmen işçi bulunduğu yerden çıkarılamayınca itfaiyeden yardım istendi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaralının bulunduğu kata merdivenle ulaştı. Kısa süren çalışmalar sonucu yaralı Abbas Adıyaman göçüğün altından çıkarıldı. Sağ bacağı kopma noktasın gelen Adıyaman, merdivenden indirildikten sonra ambulansla aynı hastaneye kaldırıldı. Yaralıların tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

ENKAZ ALTINDA KALAN İŞÇİLER SİGORTASIZ ÇIKTI

Çökme sonucu 6 katlı inşaatta ölümden dönen işçilerin tedavi için götürüldükleri hastanede sağlık sigortalarının yapılmadığı anlaşıldı. Yaşanan olayın üstüne bir de bu gerçeği öğrenen diğer işçiler ise çöken inşaatı bastı.

Yaralanan işçiler sağlık ekipleri tarafından ambulansla Şişli Etfal Hastenesi'ne kaldırıldı. İnşaatta çalışan diğer işçilerle birlikte olayı duyan işçi yakınları da olay sonrası hastane önüne akın etti. HDP Şişli üyeleri de olayı duymaları üzerine hastane önüne gelerek işçilere destek verdi.

KISA SÜRELİ GERGİNLİK YAŞANDI

Hastane önünde toplanan yüzlerce işçi, binanın çökmesinde ihmal olduğunu belirterek, binayı yapan müteahhittin hastaneye gelmesini talep etti. Müteahhittin hastaneye gelmemesine tepkilenen işçiler, bu sırada firmanın işçilerin sigortasını yapmadığını öğrenmesi üzerine daha da öfkelenerek, buradan yeniden çöken binanın önüne geldi. Bina önüne gelen işçiler çökme yaşanan bölümdeki molozların kaldırılmaya çalışılmasıyla karşılaştı. Yaşanan olayla ilgili henüz olay yeri ile ilgili bir tespitin yapılmadığını onun için bina enkazının olay yeri tespiti yapıldıktan sonra kaldırılması gerektiğini belirten işçiler, molozların kaldırılmasına müdahale etmek için binayı işgal etmek istedi. Binayı işgal etmeye çalışan işçi yakınlarına polis engel oldu. Engelleme üzerine işçiler ile polis arasında kısa süreli gerginlik de yaşandı.

Polisin engellemesi üzerine işçi ve yaralı işçi yakınları tekrardan hastane önüne geldi. Yaralı işçilerin tedavisi sürerken, işçi ve işçi yakınlarının hastanedeki bekleyişi de sürüyor.

 

ÖNCEKİ HABER

Ankara Çayyolu\'nda Semt Meclisi kuruluyor

SONRAKİ HABER

Okulumuza sahip çıkıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...