14 Şubat 2014 16:22

'Taş ocaklarını kaldıracağız'

HDP Kocaeli Körfez ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi seçim bürosu açılışı yapıldı. Açılışta konuşan HDP Körfez Belediye Başkan Adayı İbrahim Ergin asfalt şantiyesi ve taş ocaklarının çevreyi kirlettiğini, halkı rahatsız ettiğini anlatarak yönetime geldiklerinde bu sorunları hep birlikte ortadan kaldıracaklarını söyledi.

\'Taş ocaklarını kaldıracağız\'
Paylaş

Halkların Demokratik Partisinin (HDP) Kocaeli Körfez ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi seçim bürosu açılışı yapıldı. Açılışta konuşan HDP Körfez Belediye Başkan Adayı İbrahim Ergin asfalt şantiyesi ve taş ocaklarının çevreyi kirlettiğini, halkı rahatsız ettiğini anlatarak yönetime geldiklerinde bu sorunları hep birlikte ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Konuşmasına Roboskî’de katledilenleri anarak başlayan Şemam Koçak, Van’da hayatını kaybeden Muharrem bebeğin katilinin de AKP Hükümeti olduğuna işaret etti. HDP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Nilay Etiler, açılışta coşkuya ve katılıma dikkat çekerek aynı coşkunun seçimlere de yansıyacağına inandığını söyledi. HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevinde yatmakta olan gazeteci, avukat, sosyalist, devrimci siyasi tutsaklarla bir arada olduğunu ve onların selamını getirdiğini söyledi. HDP olarak bu ülkeyi  barışa, özgürlüklere ve esenliğe kavuşturmak amacı taşıdıklarını belirten Tüzel “Bizlere reva görülen günde 12-14 saat asgari bile olmayan ücretin altında çalışmak. Güç bela yapıp başımızı soktuğumuz gecekondu evlerimizin elimizden alınacağı kaygısıyla  Yerel seçimler bunun için fırsattır” dedi.

ARTIK ŞEHİRLERE KADIN ELİ DEĞMELİ

HDP Kocaeli’nin Körfez ilçesinde Ağadere ve Güney Mahallesi pazar esnafını ziyaret etti. Tüm kadınların oylarına talip olduklarını belirten HDP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Nilay Etiler, kadınlar için kahveler ve ücretsiz kreşler açacaklarını, her mahallede şiddeti önleme merkezleri yer alması gerektiğini söyleyerek “Bizim belediyecilik anlayışımız bu yöndedir” dedi. Aynı zamanda pazar esnafı olan HDP Körfez Belediye Başkan Adayı İbrahim Ergin, pazarcıların halinden en iyi kendisinin anlayacağını söyledi. HDP Körfez Eş Başkan Adayı Şemam Koçak, her geçen gün artan kadın cinayetlerine dikkat çekerek kadınlar olarak birlik olma çağrısı yaptı.

Pazarda HDP adaylarıyla sohbet eden kadınlar özellikle kadınların aday gösterilmesine destek vererek “Birçok il ve ilçeye artık kadın eli değmeli” görüşünde birleşiyor. Kadın olmaktan kaynaklı bir çok sorun yaşadıklarını anlatan kadınlar “Sırf bu yüzden kadın adayları desteklemeliyiz” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

 
 

ÖNCEKİ HABER

Sonsuz Aşk

SONRAKİ HABER

Sadece aşıklar hayatta kalır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...