14 Şubat 2014 14:54

HDP, Fatih'te seçim çalışmasına başladı

'Şehir senin' şloganıyla seçime girecek olan HDP'nin Fatih İlçe Örgütü , Fatih Belediyesi önünde yaptığı basın açıklamasıyla seçim çalışmalarını başlattı.

HDP, Fatih\'te seçim çalışmasına başladı
Paylaş

HDP Fatih İlçe Örgütü, Fatih Belediyesi önünde yaptıkları basın açıklaması ile seçim startını verdi. Belediyenin önünde açıklama yapmanın anlamlı olduğunu dile getiren HDP Fatih Eş Başkan Adayı Menice Çelik, "Bu belediye hiçbir zaman halkın olmamıştır. Hep yönetenlerin ve yandaşlarının belediyesi olmuştur. Bu yüzden biz burayı halkın belediyesi yapmaya geldik" dedi.

"Şehir senin" şiarıyla seçime girecek olan HDP'nin Fatih İlçe Örgütü , Fatih Belediyesi önünde yaptığı basın açıklamasıyla seçim çalışmalarını başlattı. HDP Fatih Belediye eş başkan adayları Menice Çelik ve Turhan Yıldırım, BDP Fatih ilçe eş başkanları Seyri İpek ve Murat Canoğlu'nun yanı sıra çok sayıda HDP üyesinin katıldığı açıklamada, "Kentimizi de kendimizi de yöneteceğiz" pankartını açan HDP'liler "Yaşasın Hakların Demokratik Partisi" ve "Bu şehir senin, Fatih Senin' şeklinde sloganlar attı.

Basın açıklamasını yapan HDP Fatih Belediye Meclis Üyesi Adayı Kiraz Özdağ, Fatih Belediyesi'nin halka hizmet vermediğini belirterek, "17 Aralık operasyonu ile Fatih Belediye'sinde Mustafa Demir hakkında başlatılan yolsuzluk soruşturmaları mevcut AKP'li belediyenin halk için hizmet değil sermaye ve iktidar çevreleri için rant oluşturmaktan başka bir belediyecilik anlayışına sahip olmadığını bir kez daha ortaya koymuştur. AKP'li Fatih Belediyesi Fatih de 'Kentsel Dönüşüm' adı altında Sulukule'de yaşayan Roman halkları yerinden ederek milyon Türk Lirası değerinde lüks konutlar inşa etmiştir" dedi. Halkın yönetime katıldığı başka bir belediyeciliğin mümkün olduğunu dile getiren Özdağ, "Sermaye ve iktidar çevrelerinin güdümündeki, yolsuzluğun ve talanın olduğu rantçı belediyecilik anlayışı asla Fatih halkına bir seçenek olarak dayatılamaz" dedi. Fatih halkının yönetimde söz sahibi olabileceği bir belediyecilik anlayışının mümkün olduğunun altını çizen Özdağ, "Hizmetin ancak halkın yönetime katılabildiği durumlarda ortaya çıktığını farklı yerel deneyimlerimizden gördük ve yaşadık" şeklinde konuştu.

'FATİH BELEDİYESİ HİÇBİR ZAMAN HALKIN OLMADI'

Basın açıklamasının ardından söz alan HDP Fatih Belediye Eş Başkan Adayı Menice Çelik, seçim çalışmalarının startının Fatih Belediyesi önünde verilmesinin anlamlı olduğunu ifade ederek, "Bugün seçim çalışmalarımızı başlatmak için buradayız. Fatih Belediyesi önünde açıklama yapmamız anlamlıdır. Bu belediye hiçbir zaman halkın olmamıştır. Hep yönetenlerin ve yandaşlarının belediyesi olmuştur. Bu yüzden biz burayı halkın belediyesi yapmaya geldik. Ve işe buradan başladık. Artık kentimizi de kendimizi de yöneteceğiz" ifadelerini kullandı. HDP Fatih Belediye Eş Başkan Adayı Turhan Yıldırım ise belediyenin kapılarının halka kapalı olduğunu ancak zenginlere ve rantçılara açık olduğunun altını çizerek "Bu belediye her zaman yoksulların önüne engel çıkartmıştır. Halkın hizmet alımı engellenmiştir. Zenginlere ve rantçılara ise tüm engeller kaldırılmıştır. Bizler 30 Mart bu belediyeyi alacağız ve tüm makam kapılarını kaldırıp çöpe atacağız. Hep beraber yöneteceğiz" diye belirtti.

Konuşmaların ardından açıklama sloganlar eşliğinde son buldu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna’da olan biten ve halkın seçeneği

SONRAKİ HABER

Kapitalizmin \'anneliği\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...