14 Şubat 2014 09:02

Öcalan: İP'in videolarında söylemediğim şeyler var

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın ile görüşen kardeşi Mehmet Öcalan, İşçi Partisi tarafından servis edilen görüntüleri sorduğu Öcalan’ın, 'Kelimelerimi cımbızlamışlar, onları montajlamışlar. Söylemediğim kelimeler var. Sesime benzeyen bir ses kullanmışlar. Bazı kelimeler benim, ancak tamamı benim kelimelerim değil' dediğini aktardı.

Öcalan: İP\'in videolarında söylemediğim şeyler var
Paylaş

Hafta başında PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşen kardeşi Mehmet Öcalan, görüşmenin içeriği hakkında konuştu. İşçi Partisi (İP) tarafından PKK Lideri’nin İmralı Adası’na getirilmesinin ardından gizli olarak çekilen ve montajlandığı anlaşılan görüntüleri servis etmesine ilişkin konuşan Mehmet Öcalan, “Bunları planlayan ve tasarlayanları çok iyi tanıyoruz. Bunların en iyi sanatı ihbarcılıktır. Siyasi demokratik mücadele veren insanların fotoğraflarını gazetelerden manşetler halinden verip karalama politikasına başvuruyorlar. Bu sanatı 35 senedir devam ettiriyorlar. Öcalan, Ortadoğu'ya mal olmuş bir liderdir. Bunu kimse inkâr edemez. Bu yaklaşım hiç kimseye fayda getirmez" dedi.

Görüntülerin servis edilmesinin zamanlamasına dikkat çeken Öcalan, "Bir oluşum bu işi yapıyor. Bu oluşumu iyi tanıyoruz. 35 senedir bunların sanatı ihbarcılıktır. Siyasi demokratik mücadele veren insanların fotoğraflarını gazete manşetlerinden veriyorlar. Bu sanatı 35 senedir devam ettiriyorlar. Bu sanat kimseye bir fayda getirmez" diye konuştu. Mehmet Öcalan, görüntüleri sorduğu PKK Lideri Öcalan'ın şunları dediğini aktardı: "Kelimelerimi cımbızlamışlar, onları montajlamışlar. Söylemediğim kelimeler var. Sesime benzeyen bir ses kullanmışlar. Bazı kelimeler benim, ancak tamamı benim kelimelerim değil. Sorgulayanın soruları yok. İstiyorlarsa sorgunun tüm görüntülerini çıkarsınlar, herkes gerçekleri görsün. Aksi takdirde bu ahlaki olmadığı gibi basın etiğine de uymaz. Bu sanatlarını 35 senedir devam ettiriyorlar. Bu sanatlarına devam etsinler. Ancak bu ne Kürtlere ne de Türklere bir fayda getirir. Bu sahtekarlıkla yöntemi ile ihbarcılıktır."

'HALK CEVAP OLACAK'

Ağabeyinin söz konusu görüntüler ile düşürülemeyeceğini, daha da büyüyeceğini ifade eden Öcalan, "Öcalan Ortadoğu'ya mal olmuş bir liderdir. Kürtlere, Türklere, Ermenilere, Araplara mal olmuş bir liderdir. 35 yıllık sanatları ne onlara ne de topluma bir fayda getirir. İstiyorlarsa sanatlarını devam ettirsinler. Bu yöntemle barış sürecini bloke etmeyi hesaplıyorlarsa başaramayacaklardır" diye konuştu. 4 kentte kurulacak “Öcalan'a özgürlük” kürsüleri hakkında konuşan Mehmet Öcalan, "Önümüzdeki günlerde 4 kentte yazar-çizer, sanatçı, aydın ve değişik çevrelerinde yer alacağı Öcalan kürsüleri kurulacak. Burada yurttaşlarımız Öcalan hakkındaki düşünce ve imzaları ile 35 senelik sanatı icra edenlere cevap verecektir" dedi.

'HALKLARI BİRBİRİNE KIRDIRMA KOMPLOSU'

15 Şubat'ın yıldönümü hakkında konuşan Mehmet Öcalan, "15 Şubat sadece Kürtler için değil Türkler için de kara bir gündür. Kürt sorunu 200 senelik bir sorundur. Abdullah Öcalan bu sorunu demokratik bir şekilde çözmek için elinden gelen her şeyi yaptı ve yapmaya devam ediyor. Daha dün adadan geldim, aynı kararlılığı gördüm. Bu Kürtler ve Ortadoğu halkları için kara bir gündür. Kürtler ve Ortadoğu halkları 16 seneden beri o kara güne lanet ediyor. Abdullah Öcalan'ın geçmişten beri vermiş olduğu mücadele haklı bir mücadeledir. Kürtler özgürleşmeyene kadar, Türkler de özgürleşmeyecektir. Serok Apo, sorunun demokratik yollar ile çözülmesini istiyor. 15 Şubat uluslararası bir komplodur. Bu komplo Kürtler ile Türkler arasında bir kardeş kavgası çıkarma amaçlıdır. Bu senaryoyu hazırlayanlar asla emellerine ulaşamayacaktır. O dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, 'Öcalan'ı bize neden teslim ettiler, anlamadım' dedi. Bu komplo Ortadoğu halklarına karşı yapılmış bir komplodur. Halkları birbirine kırdırtma komplosudur. Bu uluslararası komployu kınıyorum" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

\'Öcalan\'a özgürlük\' çadırlarına polis baskını

SONRAKİ HABER

Ateş Ünal Erzen CHP\'den istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...