14 Şubat 2014 06:00

Sanat emekçileri çalıştayı

Kültür Sanat-Sen, 18-20 Şubat tarihlerinde “Kültür ve Sanata Siyasi ve Ekonomik Müdahalelere Karşı Alternatiflerimiz” çalıştayı düzenliyor.

Sanat emekçileri çalıştayı
Paylaş

Kültür Sanat-Sen, 18-20 Şubat tarihlerinde “Kültür ve Sanata Siyasi ve Ekonomik Müdahalelere Karşı Alternatiflerimiz” çalıştayı düzenliyor.

Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya, “Hükümetin Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) Yasa Tasarısı başta olmak üzere, kültür sanat alanına yönelik müdahalelerine karşı kendi taleplerimizi ete kemiğe büründürmek istiyoruz” dedi.  

Yavuz Demirkaya, Mimarlar Odası’nda dün düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’de kültür sanat geleneğini yaratan kurumların bağımsız sanat yapabilme olanaklarının ellerinden alınmak istendiğini ve bu kurumlarda çalışan emekçilerin sorunlarının taşeronlaştırma, güvencesizleştirme ve sendikasızlaştırma politikaları ile giderek derinleştirildiğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacağı açıklanan çalıştayı tanımadıklarını belirten Demirkaya, “Oluşturulma sürecinde bulunmadığımız bu yaklaşımı kabul etmiyoruz. Kültür ve sanat alanında yapılacak düzenlemelerin tarafları olarak, el altından yasa tasarısı hazırlanılıp dayatma yapılmasına itiraz ediyoruz” diye konuştu. Demirkaya, sendika olarak düzenleyecekleri çalıştayda, “içinde Özerk Sanat Konseyi bileşenlerinin de olduğu, dernek, vakıf, meslek örgütü, demokratik kitle örgütü, sendikalar ve bağımsız katılımcıların buluştuğu alternatif bir çözüm programı oluşturmayı amaçladıklarını” ifade etti. Oluşturulacak program ortak bir deklarasyonla 20 Şubat’ta kamuoyuna duyurulacak.Sanatçı Müjgan Özçay da çalıştayın herhangi bir siyasi amacı olmadığı belirterek, “Bizim tek bir amacımız var; gelecek sanat hayatımızla ilgili atılacak bu adımda etkili olmak” diye konuştu.

ÇALIŞTAY PROGRAMI

18 ŞUBAT 2014 salı 13.00-18.00
Sanat alanları atölye çalışmaları
1. Yazın (edebiyat)
2. Sahne sanatları
* Ödenekli tiyatrolar
* özel tiyatrolar
* devlet opera ve balesi
3. Müzik
4. Görsel sanatlar (plastik sanatlar, fotoğraf, karikatür)
5. Tasarım (grafik, mimarlık, endüstri ve sahne tasarımı)
6. Görsel-işitsel sanatlar (sinema, tv, elektronik medya)
19 şubat 2014 çarşamba 13.00-18.00
Sanat alanları atölye çalışmalarının değerlendirilmesi
Ortak deklarasyonun hazırlanması
20 şubat 2014 perşembe 11.00-23.00
11.00 deklarasyonun basına açıklanması
13.00 forum
18.00 kokteyl
20.00 konser

(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Uçan Süpürge ödüllerini belirledi

SONRAKİ HABER

Hisar’ın kısaları belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa