14 Şubat 2014 06:00

HDP yerelde halkın sesi olacak

İzmir’de Halkların Demokratik Partisi (HDP), Çiğli, Narlıdere ve Büyükşehir’de yaptığı toplantılarla halkçı ve demokratik belediyeciliği tartışıyor.

HDP yerelde  halkın sesi olacak
Paylaş

İzmir’de Halkların Demokratik Partisi (HDP), Çiğli, Narlıdere ve Büyükşehir’de yaptığı toplantılarla halkçı ve demokratik belediyeciliği tartışıyor.

HDP Çiğli belediyesi eş başkan adayları, yoğunlukla organize sanayi işçilerinin oturduğu Harmandalı Mahallesi’nde kahve toplantısına katıldı. Toplantılarda HDP’liler ‘CHP’yi eleştirmeniz AKP’nin işine yarıyor mu?​” eleştirileriyle karşılaşırken bir yandan da toplantıların sonunda HDP’nin seçim çalışamalarına yeni isimler katılıyor.

İzmir Haber-Sen Şube Başkanı da olan HDP Çiğli İlçe Başkanı Hüseyin Özdem, HDP’nin yolsuzluk batağına saplanmış rantçı, vurguncu ve rüşvetçi sermaye partilerine karşı halkın seçeneği olduğuna vurgu yaptı.

HDP Çiğli Belediyesi Eş Başkan Adayları Başak Atılkan Özdem ve Yalçın Karaaslan, belediyeyi halkla birlikte yönetmeye aday olduklarına vurgu yaptı. HDP’nin belediyecilik anlayışında bugünkü gibi tepeden yönetim anlayışının olmayacağına dikkat çeken HDP adayları “Mahalle ve sokaklardan başlayan örgütlenme yani halk meclisleriyle, kadın ve gençlik meclisleriyle kentlerin yönetilmesi HDP’nin hedefidir” dedi.

‘AKP’YE YARIYOR ELEŞTİRİSİ’

Toplantıya katılan Çiğlili emekçinin HDP’ye “Sizin CHP’yi eleştirmeniz AKP’nin işine yarar” eleştirisi üzerine söz alan EMEP Çiğli İlçe Yöneticisi Müslüm Özdem, emekçiler olarak yolsuzluk batağındaki AKP’nin seçeneğinin CHP ya da başka bir sermaye partisi olmadığını anlatmaya devam edeceklerini belirterek  “Kötünün iyisi yok. Emekçi halkların gerçek seçeneği kendisidir. HDP, halkın kendi sesidir, böyle düşünen güçlerin birliğidir” dedi.  Belediye meclis üyeliklerine mahallelerinden TEKEL direnişinde yer alan İşçi Özgür Akalın, Billur Tuz Direnişçisi Resul İncidelen ve yıllardır Harmandalı’da çöpe karşı mücadele edenlerin yer aldığını belirten Özdem, “Bunun için HDP diğer partilerden farklı olarak sizlersiniz” dedi.

YENİ GENÇLER KATILIYOR

Mahallenin gençlerinden Sorgu Doğan da mahallede yalnız çöp sorunu olmadığını, birçok altyapı sorununun yanında ulaşımın en sorun olduğunu anlatarak “İşsiz ve geleceksiz bırakılan gençler çeteleşme ve uyuşturucuya bulaşıyor. Bugüne kadar Çiğli’yi yönetenler bu sorunlara eğilmedi” diye konuştu. Toplantının sonunda mahalle seçim komisyonunda görev almak için isim yazdıranlarla HDP mahalle seçim komisyonu genişletildi.

ÇILGIN DEĞİL ŞEFFAF BİR YÖNETİM İÇİN VARIZ

KESK’e bağlı kamu emekçileriyle bir araya gelen HDP Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları Osman Özçelik ve Pınar Türk, şehri beraber yönetme çağrısında bulundu. Ziyarette konuşan HDP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Özçelik, diğer partiler gibi ‘çılgın’ projeleri olmadığını anlatarak HDP’nin İzmir’de en fazla kadın aday gösteren parti olduğunu belirtti.

Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesine gerçekleşen ziyarete BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, BTS İzmir Şube Başkanı Bülent Çuhadar, SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanur, Eğitim Sen İzmir Şube Yöneticileri de katıldı. 

HDP İzmir Büyükşehir Eş Başkan Adayı Osman Özçelik, KESK’lilerle yıllardır birlikte demokrasi mücadelesi verdiklerini hatırlatarak “Yerel seçimler taleplerimizin yansıması açısından bizler için çok önemli. Yerel seçimler ardından gelecek iki önemli seçime de ön hazırlık olacak. Kadınların temsili konusunda da en ileri parti HDP. İzmir’de 30 kadın 30 erkek olmak üzere 60 adayımız var. Belediye meclis üyelikleri de aynı şekilde eşit olacak” dedi.  İzmir’in sıkıntıları olan bir kent olduğuna dikkat çeken BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam  “Belediyecilik sadece yol, su veya altyapı değil. Yerel seçimler ülkede genel politikanın belirlenmesinde de etkili olacak. KESK olarak biz emekten demokrasiden ve barıştan yana tarafız. Kamu emekçilerinin siyaset yapma yasağının kaldırılmasını istiyoruz” dedi. “HDP’nin kenti birlikte yöneteceğiz söyleminin somut önerileri nelerdir?​” diye soran Sağlam’a cevap veren HDP Adayı Özçelik şunları söyledi “ HDP olarak çılgın projelerimiz yok. Kurduğumuz halk meclisleri, kendi sorunlarını tartışarak ihtiyaçlarını belirleyecek ve uzmanlar bunları yerine getirecek. Uygulamasını da yerel yönetimler yapacak.Yerel yönetimlerin yetkilerinin arttırılmasını istiyoruz. Kentin bütçesini şeffaf bir şekilde halkın katılımıyla beraber belirleyeceğiz. Yaparken de yerel yönetimlere aktarılan bütçeden yapacağız. Çalmıyorsanız, başka yere aktarmıyorsanız bunu yapabilirsiniz.”

SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanur da katılımcı bir demokrasiyi inşa edecek, söz yetki ve kararı emekçilere verecek adaylara destek verilmesi gerektiğini anlatarak HDP’ye başarılar diledi.

HDP BÜROSUNA SALDIRI

HDP’nin Karabağlar’da bulunan seçim bürosu saldırıya uğradı. HDP’nin Karabağlar Yıkık Cami’de bulunan seçim bürosu önceki gün kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Gece saatlerinde gerçekleşen saldırıda parti bürosunun camlarına çamur ve yumurta atıldı. Saldırıda seçim bürosunda herhangi bir zarar oluşmadı. HDP’liler yaptıkları açıklamayla saldırıyı kınadı. 

ALEVİLER: HALKI DİKKATE ALMIYORLAR

HDP İzmir Büyükşehir Belediyeleri Başkan Adayları Osman Özçelik ile Pınar Türk ve HDP Narlıdere Belediyesi Eş Başkan Adayı Ertuğrul Barka, Narlıdere Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneğini ziyaret etti. Narlıdere Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Aslan, Narlıdere halkının mevcut belediye başkanının kentsel dönüşüme dair görüşlerini beğenmediğini söyleyerek “Mevcut başkanın değişmesini istiyoruz. Ancak yeniden aday yapıldığını öğrendik” dedi. Mevcut belediye başkanının müteahhitlerle iş birliği içerisinde çalıştığını ifade eden Aslan “Halkın taleplerini dikkate almıyorlar. Narlıdere’nin sorunları konusunda HDP adaylarına iş düşüyor. Ancak emek ve demokrasi güçleri ortaklaşamıyor” dedi.
HDP Narlıdere Belediyesi Eş Başkan Adayı Ertuğrul Barka, Narlıdere Dayanışmasının ortaklaşmaya gitmeden aday çıkarmaya çalışmasını eleştirerek, başta kentsel dönüşüm sorunu olmak üzere Narlıdere’nin sorunlarını halkın kurduğu meclislerle çözmesi gerektiğini belirtti.

HDP İzmir Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Pınar Türk de CHP’nin Alevileri sadece seçim dönemlerinde hatırladığını söyleyerek Alevi örgütlerinin de sorunlarını ortaya koyarak HDP’yle birlikte ortak bir mücadele içinde olunması gerektiğini vurguladı. (İzmir/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

HDP Tuzla ve Pendik\'te seçim bürolarını açtı

SONRAKİ HABER

Yatağan’da duvara toslayacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa