13 Şubat 2014 21:14

HDP Tuzla ve Pendik'te seçim bürolarını açtı

HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Pınar Aydınlar seçim çalışmaları kapsamında Pendik ve Tuzla'da seçim irtibat bürosu açılışlarını gerçekleştirdi. Yüzlerce kişinin katıldığı büro açılışlarında Aydınlar'a halkın ilgisi yoğundu.

HDP Tuzla ve Pendik\'te seçim bürolarını açtı
Paylaş

HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Pınar Aydınlar seçim çalışmaları kapsamında Pendik ve Tuzla'da seçim irtibat bürosu açılışlarını gerçekleştirdi. Yüzlerce kişinin katıldığı büro açılışlarında Aydınlar'a halkın ilgisi yoğundu. HDP Adana belediye eş başkan adayları, "Kendimizi ve kentimizi yöneteceğiz" sloganıyla sivil toplum örgütlerini ziyaret etmeye devam ediyor.

HDP, seçim çalışmaları kapsamında Pendik Sülüntepe ve Tuzla Aydınlı mahallesinin seçim bürolarının açılışı gerçekleştirdi. HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Pınar Aydınlar, HDP Pendik Belediye Eş Başkan adayı Hüseyin Avras, Kartal HDP Belediye Eş Başkan adayları Hatice Doğan ve Kasım Ülgün ile HDP İstanbul İl Başkanı Şamil Altan, BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül ve BDP, HDP il yöneticilerinin de katıldığı büro açılışlarında halkın Aydınlar'a ilgisi yoğundu.

HALKLA BİRLİKTE YÖNETİM

İlk olarak Pendik Sülüntepe Mahallesi'nin seçim bürosunun açılışına katılan Aydınlar, burada yüzlerce kişi tarafından alkışlar ve sloganlar eşliğinde karşılandı. Saygı duruşunun ardından söz alarak halka hitap eden HDP Pendik İlçe Eş Başkan Adayı Hüseyin Avras, " 15 Şubat komplosunu kınıyor ve lanetliyoruz" diyerek konuşmasına başladı. Halkları bir arada tutan yoldaşlık çizgisinin çok değerli olduğuna dikkat çeken Avras, kentleri HDP ile birlikte halkın yöneteceğini söyledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI MÜCADELE SÖZÜ

Avras'ın konuşmasının ardından söz alan HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar, Türkiye'de hakların emekçilerin, umutlarına göz dikildiğini ve kentsel dönüşüm adı altında halkın mağdur edildiğini belirtti. Aydınlar "Bizi bugün kentsel dönüşüm adı altında bizleri birlikten mahrum etmek istiyorlar. Ama biz yerinden ve eşitlikçi bir yönetimle burayı sizlerin katılımıyla birlikte yöneteceğiz. HDP olarak zafere ulaştığımızda doğayı, yeşilliği insanların en temel kaynağı olan suyun parayla satılmasına izin vermeyeceğiz" dedi. Yapılan açıklamaların ardından HDP Pendik Sülüntepe seçim irtibat bürosunun açılışı alkışlar eşliğinde gerçekleştirildi.

AYDINLAR'A YOĞUN İLGİ

Buradan Tuzla Aydınlı Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışın geçen Aydınlar'a yol boyunca halkın ilgisi yoğun oldu. Seçim bürosu önünde HDP Tuzla Belediyesi Eş Başkan Adayları Zühre Evren ve Hasan Özdemir'inde aralarında bulunduğu yüzlerce kişi tarafından, "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganı ile karşılandı. Açılışta ilk olarak söz alan HDP Tuzla Eş Başkan adayı Zühre Evren, HDP'nin Eş Başkanlık sistemi ile seçimi şimdiden kadınların kazandığını belirterek, kadınların yönetimde söz sahibi olmasının rolünü dile getirdi. Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde gerçekleştirildi.

ADANA

HDP Adana belediye eş başkan adayları, Adana Eczacılar Odasını ziyaret etti. Ziyarete HDP Adana Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Leyla Uyar, HDP Seyhan Belediyesi Eş Başkan adayı Ayhan Bilgen ile HDP İl Başkanı Yusuf Tek, HDP ve BDP yöneticileri katıldı. Ziyarette konuşan HDP Seyhan Belediyesi Eş Başkan Adayı Ayhan Bilgen, kapalı kapılar arkasından kararlar alınmasının devrinin bittiğini belirterek, "Artık yeni bir belediyecilik ile kendimizi yönetebileceğimiz ve kentimizi yönetebileceğimiz bir belediye anlayışıyla yerelden yeni bir sayfa açacağız. Bu sayfada belediyenin toplumla, sivil toplum örgütleriyle, odalar ile beraber yöneteceğiz. HDP Adana halkı için büyük bir umut olarak görülmesi gerekir" dedi.n seçim (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP\'den \'İnternetime dokunma\' yürüyüşü

SONRAKİ HABER

HDP yerelde halkın sesi olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...