13 Şubat 2014 15:18

'Maan’daki katliama sessiz kalınmamalı'

Suriye’nin Hama kentine bağlı Maan köyünde 9 Şubat Pazar günü el Kaide’ye bağlı el Nusra Cephesi tarafından gerçekleştirilen katliama tepkiler sürüyor.

\'Maan’daki katliama sessiz kalınmamalı\'
Paylaş

Suriye’nin Hama kentine bağlı Maan köyünde 9 Şubat Pazar günü el Kaide’ye bağlı el Nusra Cephesi tarafından gerçekleştirilen katliama tepkiler sürüyor.

Katliama ilişkin açıklama yapan Emek Partisi  “AKP Hükümetinin Suriye’de Alevi köylerindeki sivil ve savunmasız insanları katleden silahlı İslamcı gruplara TIR’larla silah ve lojistik destek gönderdiği sır değil. Alevi katliamlarını gerçekleştiren grupların bazılarının Türkiye tarafından desteklendiği, bazılarının da Katar ve Suudi Arabistan destekli olduğu biliniyor” diyerek katliamı gerçekleştiren gruplara AKP tarafından yapılan yardımlara dikkat çekti.  EMEP'in açıklamasında "Katliama sessiz kalınmamalı" denildi.

Katliama Halkların Demokratik Partisinden (HDP) de tepki geldi. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hatice Altınışık, “AKP iktidarının ve Başbakanın bu katliam konusunda suskun kalması, Alevi karşıtlığı üzerine kurgulanan Suriye siyasetinin bir devamıdır” dedi.

Birçok Alevi örgütü de yatığı açıklamalarla katliama tepki gösterdi. Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) yaptığı açıklamalarda, katliama Türkiye’nin radikal İslamcı gruplara verdiği yardımlarla destek olduğunu söyledi.


KATLİAMA DAİR AYRINTILAR

Yakın Doğu Haber Ajansından Hasan Sivri, silahlı grupların Suriye’de Hama’ya bağlı Maan köyünde gerçekleştirdikleri katliamın ayrıntılarını yazdı. Katledilenler arasında 4 engelli insan da bulunduğunu söyledi. Hasan Sivri’nin izlenimleri ise şöyle “ Maan köyü baskını ile ilgili paylaşılan görüntülere ve yapılan açıklamalara baktığımız zaman, saldırının el-Kaide’ye bağlı Nusra Cephesi, İslami Cephe bileşenlerinden Ahrar-Şam, Suriye Devrimci Cephesi ve IŞID’e bağlı Cundu’l- Aksa tugayının katılımıyla yapıldığını görüyoruz. Aralarındaki savaşta, vahşi yöntemlerle birbirlerini öldüren bu silahlı gruplar, mevzu Aleviler veya YPG’nin elindeki Kürt bölgeleri olunca, müşterek operasyonda birleşebiliyor ve katliamlar gerçekleştirebiliyorlar.  
Suriye Silahlı Kuvvetlerinin açıklamasında, katliamdan Nusra Cephesi sorumlu tutuldu. Resmi açıklamaya göre, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 41 kişi öldürüldü. Sahadan kaynaklara ve saha muhabirlerine göre ise bu rakam 60’a yakın.  Maan Katliamı’nda Haddur soyadlı 13 kişinin öldürüldüğü bildiriliyor. Köy dışında bulunan Ali Haddur’un ise anne ve babası ile birlikte 6 kardeşi öldürülmüş.” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Eğitime atılmış pimi çekilen bomba’

SONRAKİ HABER

Belçika, çocuklara ötenazi hakkını oyluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa