13 Şubat 2014 14:19

Mısır’da grevler yayılıyor

Mısır’ın Mahalla kentinde on binlerce tekstil işçisinin grevi devam ederken, sağlık çalışanları da ağır çalışma koşullarını protesto etmek için greve çıktı.

Mısır’da grevler yayılıyor
Paylaş

Mısır’ın Mahalla kentinde on binlerce tekstil işçisinin grevi devam ederken, sağlık çalışanları da ağır çalışma koşullarını protesto etmek için greve çıktı.

Kamu işletmesi olan Mısır İplik ve Dokuma Fabrikası ile Helvan İplik ve Dokuma Fabrikası’ndaki işçilerin grevi, fabrika işgaliyle devam ediyor. İşçiler grevlerini dört talepleri gerçekleşene kadar devam ettireceklerini söyledi. İşçilerin talepleri ise şöyle,
1.    Ödenmeyen iki aylık ücretlerini ve ikramiyelerini almak
2.    Asgari ücretin artırılması
3.    Fabrikanın üst düzey yöneticilerinin işten çıkarılması
4.    Fabrikada işyeri temsilcilerinin işçiler tarafından seçilmesi

Bağımsız Sendika ve İşçi Hizmeti Merkez Yöneticisi Sayyed Habib, devam eden grevle ilgili yaptığı açıklamada “İşçilerin ana talebi Tekstil Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Abdel Aleem’in işten çıkarılması” dedi.

Abdel Aleem’in bir kamu işletmesi olan Mısır İplik ve Dokuma Fabrikası’nda yöneticilik yaptığı yıllarda fabrikanın büyük borç içine girdiğini söyleyen işçiler, bu borçların rüşvet ve kamu ihalelerine fesat karıştırılarak yapıldığını söylüyor. İşçiler aynı zamanda Abdel Aleem’in yöneticilik yaptığı yıllarda fabrikanın hesaplarının incelenmesi talebinde bulunuyor.
Mısır İplik ve Dokuma Fabrikası’nda grev devam ederken, Mahalla’da birçok küçük işletmede işçiler, grevdeki işçilere destek için greve çıktı. Tanta Delta, Zaqaziq tekstil atölyelerinde yaklaşık 2000 işçi destek grevine çıkarken, Başkent Kahire’de de  Misr Helwan Tekstil şirketinin işçileri iş bıraktı.

Mısır’da sağlık çalışanları da grevde. Sağlıkçıların grevine doktorlar, eczacılar ve veterinerler destek veriyor. Sağlıkçıların talepleri ise şöyle
1.Ücretlerin artırılması
2. Çalışma koşullarının düzeltilmesi

Doktorlar Sendikası, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Sendika çalışma koşulları düzeltilmediği için birçok doktorun hastanelerde enfeksiyon kaptığını belirterek son doktor ölümlerinin araştırılmasını istedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Venezuela’da muhalefet sokağa indi

SONRAKİ HABER

Taşeron işçiler Ankara yolunda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...