13 Şubat 2014 14:05

Venezuela’da muhalefet sokağa indi

Venezuela’nın başkenti Caracas’da hükümet karşıtları sokağa indi. Hükümet yanlılarının ve muhalefetin 'Gençlik Günü'nü kutlamak için ayrı ayrı düzenlediği yürüyüşler kimi yerlerde çatışmalara dönüştü. Çatışmalarda 2 kişi öldü 23 kişi yaralandı, 30 kişi ise gözaltına alındı.

Venezuela’da muhalefet sokağa indi
Paylaş

Venezuela’nın başkenti Caracas’da hükümet karşıtları sokağa indi. Hükümet yanlılarının ve muhalefetin “Gençlik Günü”nü kutlamak için ayrı ayrı düzenlediği yürüyüşler kimi yerlerde çatışmalara dönüştü. Muhalif grupların bir çok kentte kamu binalarına saldırdığı belirtildi. Başkent Caracas ve bazı diğer kentlerde meydana gelen çatışmalarda 2 kişi öldü 23 kişi yaralandı, 30 kişi ise gözaltına alındı. Ölenlerden birinin hükümeti destekleyen Juan Montoya olduğu belirtildi. Yaşamını yitiren diğer kişinin ise Basta de Costa isimli bir üniversite öğrencisi olduğu açıklandı. İki kişinin de silahla vurularak öldürüldüğü tespit edildi.

MADURO: DAHA FAZLA KAN AKMASINA İZİN VEREMEYİZ
Bir açıklama yapan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro uluslararası kamuoyuna seslendiği konuşmasında “Darbe girişimi ile karşı karşıyayız” dedi.
Maduro, şiddet eylemlerinin Chavez’e yönelik nisan 2002’de düzenlenen darbe girişimine benzer bir hareket yaratma amacı taşıdığını ileri sürdü. “Demokrasiye ve başkanı olduğum hükümete karşı örgütlenen bir darbe girişimi ile karşı karşıyayız. Daha fazla kan akmasına izin veremeyiz, barış ve adalet istiyoruz. Barış istiyoruz ama adalet ve saygı ile birlikte istiyoruz. Bize saygı duyana saygı gösteririz” diye konuştu, şiddete devam edenlerin yasalar gereğinde tutuklanacağını söyledi.  
Chavez’in ölümünün ardından nisan 2013’te yenilenen seçimlerde yeni devlet başkanı olarak  Maduro’nun seçilmesinin ardından da sağcı guruplar saldırıya geçmiş, çok sayıda hükümet yanlısı Venezuela vatandaşı silahla vurularak öldürülmüş ancak bir süre sonra şiddet eylemleri sona ermişti.
Geçtiğimiz hafta hükümet karşıtı bazı üniversite öğrencilerinin yaptığı yürüyüşlerle muhalefet yeniden sokak eylemlerine başladı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Bir yarış 2 altın

SONRAKİ HABER

Mısır’da grevler yayılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...