13 Haziran 2011 06:19

Tutuklu öğrenciler için oturma eylemi

Gençlik Federasyonu üyeleri, Roman Çalıştayı'nda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuşma yaptığı sırada, ''Parasız eğitim istiyoruz'' pankartı açtıkları için tutuklanan ve 15 aydır cezaevinde bulunan Ferhat Tüzer ile Berna Yılmaz'in serbest bırakılmaları için 22 Haziran'a kadar davanın görüle

Tutuklu öğrenciler için oturma eylemi
Paylaş


Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla 14 Mart'ta 2010 tarihinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen Roman Çalıştayı'nda ''Parasız eğitim istiyoruz" pankartı açarak tepkilerini gösterdikleri gerekçesiyle tutuklanan üniversite öğrencileri Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz, haklarında "Örgüt üyesi olmak'' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava nedeniyle 15 aydır cezaevinde tutuklu. Tutuklu öğrenciler Tüzer ve Yılmaz'ın 22 Haziran'da İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edilecek duruşmada serbest bırakılmalarını talep eden Gençlik Federasyonu üyeleri, bu amaçla mahkemenin bulunduğu Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde duruşma gününe kadar oturma eylemi başlattı. Adliye önünde üzerinde Tüzer ve Yılmaz'ın eylem fotoğrafının da bulunduğu "Ferhat ve Berna neden hâlâ tahliye edilmediler. Hâkim: 'Kuvvetli suç şüphesi var' diyor. Parasız eğitim istemen suç değildir. Ferhat ve Berna suçlu, şüpheli değildir!" yazılı pankart açarak arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen federasyon adına Cemray Baş açıklamada bulundu.

Ferhat ve Berna'nın "eğitim ve bilimin parasız olmasını" istediklerini dile getiren Baş, "Buna karşı AKP iktidarı keyfi tutuklama zulmüyle, aylarca duruşma yapmalarına rağmen Ferhat ve Berna'nın mahkemelerini uzatmakta, her duruşmada da tiyatro misali 'tutukluluk hallerinin devamına' kararı vererek hukuksuzluğu 15 aydır sürdürmekte olduğunu" söyledi. 24 Mayıs'ta görülen son duruşmada savcının haklarında beraat istemesine rağmen mahkeme heyetinin, talebi kabul etmeyerek hukuksuzluğunu sürdürdüğünü kaydeden Baş, Ferhat ve Berna'nın serbest bırakılmaları ve parasız eğitim taleplerini haykırmak için dava gününe kadar oturma eylemi başlattıklarını duyurarak, "Hâkimler ve savcılar, her gün bizi karşılarında adalet isterken görecekler" diye konuştu. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Emek, Demokrasi ve Özgürlüğün sesleri

SONRAKİ HABER

Şırnak'taki patlamada ağır yaralanan Yahya Turan'ın hayati tehlikesi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...