12 Şubat 2014 20:37

Aslı Baş davasında sanıklara tahliye

Aslı Baş cinayeti davasında skandal gelişmeler yaşanıyor. Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklara tahliye kararı verdi. İstanbul Feminist Kolektif de karara itiraz edip gerçek adalet isteyerek, herkesi yarın Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çağırıyor.

Aslı Baş davasında sanıklara tahliye
Paylaş

Duygu AYBER
İstanbul

Aslı Baş cinayeti davasında skandal gelişmeler yaşanıyor. Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklara tahliye kararı verdi. İstanbul Feminist Kolektif de karara itiraz edip gerçek adalet isteyerek, herkesi yarın Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çağırıyor.

21 Temmuz 2010 tarihinde Ahmet Bayer’e ait Club Flipper adlı otelde ölü bulunan Aslı Baş’ın davasında önce Ahmet Bayer tahliye edildi, olayı tüm açıklığı ile ortaya koyan bilirkişi raporu yargılama aşamasından çıkarıldı. Gelişmeler bunlarla da sınırlı değil. Cinayetin delillerinin sanık ve tanıklar tarafından saklandığı, olay yerinin temizlendiğine dair jandarma tutanaklarının görmezden gelinmesi, sanık olması gereken kişilerin dava dosyasında tanık olarak yer alması gibi pek çok şey yaşandı. Son olarak, sorumlulardan Hakan Bayer Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla tahliye edildi.

‘YARGI ELİ İLE CEZASIZLIK’

İstanbul Feminist Kolektif tarafından yapılan açıklamaya göre, Adli Tıp Kurumu’nun Aslı Baş’ın düşmesinin “kendi eylemi ile mi yoksa başkaları tarafından mı gerçekleştirildiği” ayrımının yapılamadığını rapor ettiğini kaydetti. Açıklamada, “Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen yargılamada, mahkemenin erkekleri yargılamak ve cezalandırmak konusunda isteksizliği ile birlikte düzenlenen bilirkişi raporlarının “belirsizliği” erkeklerin lehine bir uygulamaya dönüşüyor ve cezasızlık Aslı Baş davasında da yargı eli ile uygulanan bir ilke haline geliyor” denildi. Aslı Baş’ın öldürüldüğü geceye ilişkin, dava dosyasında bulunan pek çok çelişkili ifadesine, dava dosyasına sunulan raporlarda yer alan görüntü, açıklama ve değerlendirmelere rağmen, Hakan Bayer de tahliye edildiği vurgulanan açıklamada, “13 Şubat Perşembe günü gözümüz Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde olacak” denildi.

BİR KEZ DAHA ADALET DEMEK İÇİN...

Davaya ilişkin görüşlerini aldığımız İstanbul Feminist Kolektif üyesi Filiz Karakuş, davayla ilgilenmeye başladıkları günden beri “erkek adalet”in aynı zamanda paranın gücüyle de nasıl birleştiğine tanık olduklarını ifade etti. “Cinayet sonrası savcılığın telefon dinlemesine takılanlar yetiyor, ölümün düşme sonucu olmadığını anlamak için” diyen Karakuş, “Aslı Baş’ın ölümünün bir cinayet olduğu ve bu cinayete Bayer erkeklerinin çoğunun ortak olduğunu  gösteren tüm deliller karartılıyor ve bilirkişi raporları yok sayılıyor. Geçen duruşma davayı bilmeyen bir Mahkeme Heyeti'nin tek tutuklu sanık Bayer’e tahliye etmesine isyan ediyoruz. Bu duruşma için bir kez daha adalet istiyoruz” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Önder ve Zana, KCK yetkilileri ve Neçirvan Barzani ile görüştü

SONRAKİ HABER

Abonelik iptalinde yeni düzenleme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...