12 Şubat 2014 08:43

HDP’den İstanbul, Hatay ve Manisa’da seçim çalışmaları

'Kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz' sloganı ile yerel seçimlere hazırlanan Halkların Demokratik Partisi (HDP), İstanbul, Hatay ve Manisa’da seçim çalışmalarını sürdürdü.

HDP’den İstanbul, Hatay ve Manisa’da seçim çalışmaları
Paylaş

“Kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz” sloganı ile yerel seçimlere hazırlanan Halkların Demokratik Partisi (HDP), İstanbul, Hatay ve Manisa’da seçim çalışmalarını sürdürdü.

İstanbul’da HDP Bağcılar belediye eş başkan adayları Fırat Epözdemir ve Güvercin Turan, HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Pınar Aydınlar ile HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ile birlikte Bağcılar'da esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Eş başkan adayları esnaf ziyareti öncesi Bağcılar Fatih Mahallesi seçim bürosunda kısa birer konuşma yaptı. HDP olarak önceliklerinin kadın özgürlüğü olduğunu belirten HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Pınar Aydınlar, erkek egemen sistemin kadın mücadelesini reddettiğini belirterek HDP'nin buna karşı örgütlendiğini dile getirdi. Aydınlar, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i anıp Rojava devriminde yer alan kadınlarına selam göndererek, "HDP olarak halkın inisiyatifini kullanarak hep beraber ülkeyi yöneteceğiz. Suyumuza, enerjimize göz dikenlere ve egemenlere karşı mücadele yürütüyoruz. Bugün sistemin partilerine karşı HDP olarak varız ve var olmaya devam edeceğiz" dedi. HDP Bağcılar Belediye Eş Başkan adayı Fırat Epözdemir ise yüzde 50 kadın kotasını hatırlatarak, ne denli gerekli olduğunun önemine vurgu yaptı. Epözdemir, bu tabloyu kadın adayları yüzde 33 kotayla sınırlandıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görmesi gerektiğini belirterek, HDP olarak 30 Mart akşamı zafer kazanacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından eş başkan adayları ile Tüzel, Fatih Mahallesi ve Yeni Mahalle'de bulunan esnafları ziyaret etti. Halkın yoğun ilgisiyle karşılanan adaylar, "Hırsızlara karşı desteğinizi bekliyoruz" dedi.

Aydınlar ve Tüzel, daha sonra Bahçelievler Zafer Mahallesi’nde yurttaşlarla biraraya gelerek HDP seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. HDP Bahçelievler belediye eş başkan adayları Canan Canan ve Servet Öncü ile Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Güven Gerçek ve BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül’ün de aralarında yer aldığı açılışta halkı selamlayarak konuşmasına başlayan Aydınlar, İstanbul’a talip olduklarını belirterek, “Egemenlerin korktuğu en büyük gerçek halkın uyanmasıdır” dedi. Kadınların sistemin ön gördüğü gibi sadece mutfaklarda olmadığına dikkat çeken Aydınlar, “Biz kadınlar barikatlarda yanmayı göze aldık. İşte bunun için HDP yüzde 50 kadın kotasıyla egemenlere karşı mücadele yürütecek. Bundan dolayı jin jiyan azadi (kadın yaşam özgürlük) diyoruz” dedi. Tüzel de HDP’nin demokratik bir kent anlayışıyla yerel seçimi kazanacağını dile getirerek, adayların halkın içinden çıkmış adaylar olduğunun vurgusunu yaptı. Tüzel, “Adaylarımız bizlerden aldıkları güçle bütün haksızlıklara karşı mücadele edecek. Bu seçimde sadece kentimizi değil, halklarımızın barışını, halklarımızın iktidarını kazanacağız” dedi.

Konuşmaların ardından HDP Zafer Mahallesi seçim bürosu açılışını gerçekleştiren Aydınlar ve Tüzel adaylara yerel seçimlerde başarılar diledi. Açılış etkinliği yurttaşların çektiği halaylarla son buldu.

HATAY

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İskenderun Belediye Eş Başkan Adayı Ercüment Kimyon, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. HDP adayı Kimyon, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği İskenderun Şubesi’ni ziyaret etti. Kimyon’u, dernek yöneticileri ile birlikte kapıda karşılayan Dernek Başkanı Mustafa Uyan, HDP’nin ziyaretinden memnunluk duyduklarını dile getirdi. Uyan, kendilerini ziyaret eden partilerin bazı vaatlerde bulunduğunu, ancak bu vaatlerin gerçekleşmediğini söyledi. “Eğer seçilirsek kentimize en iyi hizmeti vermeye hazırız” diyen aday Kimyon ise kimseye vaatlerde bulunmadıklarını ve yerel yönetimi önemsediklerini söyledi.

MANİSA

HDP Manisa Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Hamdullah Müftüoğlu seçim çalışmaları kapsamında Manisa Eczacılar Odası, Hiraş Radyo ve Manisa İnternet Haberi ziyaret etti. Müftüoğlu’na, HDP Manisa İl Başkanı Abdurahman Aras ile parti yöneticileri de eşlik etti. Ziyarette HDP'lileri, Eczacılar Odası Sekreteri Devrim Kaya karşılayarak, "Manisa'da çevre ve insan sağlığına dönük hiç bir çalışma yok. Gediz Vadisi ve doğanın tahrip edilmesine yerel yöneticiler sessiz kalıyor" dedi. Müftüoğlu ise içerisinde bulunduğu siyasi hareketin insan sağlığına, doğaya ve çevreye önem verdiğini ifade ederek, "İnsanı, insan yaşamını ön planda gören ve merkezileştiren bir yapı olarak kentte tüm renklerin, dillerin ve milletlerin kendisini katabildiği kent konseylerini oluşturacağız" dedi. Müftüoğlu ardından Hiraş Radyo ve Manisa İnternet Haberi ziyaret etti. Müftüoğlu ayrıca radyo programına konuk edilerek projelerini Manisalılara anlattı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Komutanlara yargı yolu kapandı

SONRAKİ HABER

HDP’li eşbaşkan adaylarından Ermeni derneğine ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...