12 Şubat 2014 00:17

Türk-İş'ten 'Köleliğe son' mitingi

Türk-İş 15 Şubat Cumartesi günü Ankara'da “Taşeronlaştırmaya, Örgütsüzlüğü ve Kuralsız Çalışmaya Hayır” mitingi düzenliyor.

Türk-İş\'ten \'Köleliğe son\' mitingi
Paylaş

Türk-İş 15 Şubat Cumartesi günü Ankara'da “Taşeronlaştırmaya, Örgütsüzlüğü ve Kuralsız Çalışmaya Hayır” mitingi düzenliyor.

Dün acil gündemli toplanan Türk-İş Başkanlar Kurulu, giderek yaygınlaşan güvencesiz çalıştırmaya karşı sokağa çıkma kararı aldı. Sıhhiye Meydanı'nda yapılacak mitingde, taşeron yol işçileri, özelleştirmeye karşı direnen Yatağan işçileri, şeker işçileri ve tekstil işçisi kadınlar konuşacak.

Türk-İş Başkanlar Kurulu dün Ankara'da toplandı. Toplantıda, Hükümetin 10. Çalışma Meclisi'nde “Alt işverenlik” adı altında gündeme getirdiği ve taşeron çalıştırmayı yaygınlaştıracağı gerekçesiyle sendikaların itiraz ettiği düzenleme masaya yatırıldı.

Toplantıda Cumartesi günü Ankara'da merkezi bir miting kararı verildi. Ankara Garı'ndan yapılacak yürüyüşün ardından Sıhhiye Meydanı'nda gerçekleştirilecek mitingin ana sloganı “Kölelik Düzenine Son – Taşeronlaşmaya, Örgütsüzlüğe, Kuralsız Çalışmaya Hayır” olacak.

Türk-İş, mitinge diğer konfederasyonların destek vermesi için de temaslara bugün başlıyor. Yine siyasi partilerle de görüşmeler yapılacak. Cuma günü de yerellerde eylemler yapılarak mitinge çağrı yapılacak.

En az 50 bin kişilik bir katılımın beklendiği mitingde, özelleştirmeye karşı mücadele eden Yatağan ve Milas işçileri, şeker işçileri, hakları gasp edilen taşeron yol işçileri ve güvencesizliğin yaygın olduğu tektsil işkolunda çalışan kadın işçiler de konuşma yapacak. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Atlas Yayın Yönetmeni Özcan Yüksek görevden alındı

SONRAKİ HABER

Komutanlara yargı yolu kapandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...