12 Şubat 2014 06:00

Fidan dikmeye 15 yıl hapis istemi

Ankara Büyükşehir Belediyesinin ODTÜ Yolu inşaatı için giriştiği ağaç katliamına fidan dikerek yanıt veren ODTÜ Öğrencisi Rıdvan Özkerim, kampüsten çıkarken keyfi bir şekilde gözaltına alındı. Özkerim hakkında “Fidan dikerek kamu görevlilerine engel olduğu” gerekçesiyle dava açıldı. Özkerim ve aynı gün gözaltına alınan 3 öğrenci hakkında 15 yıla varan hapis cezası isteniyor.

Fidan dikmeye 15 yıl hapis istemi
Paylaş

Cem GURBETOĞLU
Ankara


Ankara Büyükşehir Belediyesinin ODTÜ Yolu inşaatı için giriştiği ağaç katliamına fidan dikerek yanıt veren ODTÜ Öğrencisi Rıdvan Özkerim, kampüsten çıkarken keyfi bir şekilde gözaltına alındı. Ailesinin evde doğum gününü kutlamak için beklediği Özkerim, 2.5 saat işkence gördü. Polisler hakkında şikayetçi olan Rıdvan Özkerim hakkında “Fidan dikerek kamu görevlilerine engel olduğu” gerekçesiyle dava açıldı. Özkerim ve aynı gün gözaltına alınan 3 öğrenci hakkında 15 yıla varan hapis cezası isteniyor.

ODTÜ öğrencileri ve akademisyenler, 21 Ekim 2013 tarihinde ‘Rantın yoluna 5 bin fidan’ şiarıyla ağaç katliamının yaşandığı bölgeye fidan dikmişlerdi. Akşam saatlerinde polis gaz ve ses bombalarıyla öğrencilere saldırmış, kampüsten çıkmak isteyen 3 kişiyi keyfi şekilde gözaltına almıştı.

‘DİYARBAKIRLISIN DEMEK’

Gözaltına alınanlardan biri de Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi ve Emek Partisi Ankara İl Yöneticisi Rıdvan Özkerim’di. O gün doğum günü olan Özkerim, kendisini bekleyen ailesinin yanına gitmek için kampüsten çıkarken polisler tarafından durduruldu. Kimliğinde Diyarbakır yazdığını görünce, “Sen kesin teröristsindir. Nasıl kazandın sen bu üniversiteyi?​” diyerek Özkerim’e saldırdılar. Yaklaşık 2.5 saat polis aracında polislerden şiddet gören Özkerim, ardından 10 Nisan Karakoluna götürüldü.

‘TUTANAK DÜZMECE’

Özkerim, yaşadıklarını “Tutanağı bile 2.5 saat sonra, beni karakola götürürken hazırladılar. Ne yazacaklarını bilemediler. En son komiserleri, ‘50 kişilik grup bize saldırdı, yazın. Gerisini doldurun işte...’ dedi. Onlar da düzmece bir tutanak hazırladılar” diye anlattı. İfadesinin alınmasının ardından serbest bırakılan Özkerim, polisler hakkında şikayette bulundu.

BOZKIRI YEŞERTMEYE DEVAM’

Polisler hakkında hâlâ bir işlem yapılmadığına dikkat çeken Özkerim, “Bu dava doğaya, eğitime ve bilime karşı açılmıştır. Gözaltına eylem sırasında bile alınmadım. İşkenceye uğradım. Polisler hakkında şikayetçi oldum. Polisler hakkında hiçbir işlem yapılmazken, benim hakkımda dava açıldı” dedi. Özkerim, “ODTÜ’lüler bozkırı yeşertenler olarak bilinir. Biz yaşatarak, yeşerterek destan yazarız. Polisler ise işkenceyle, adam öldürmeyle destan yazarlar. Rantçı belediyeciliğe, talana, soyguna karşı bundan sonra da mücadelemiz sürecek” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

\'Fas\'tan sadece hatırlattım. Gerekeni yaptılar\'

SONRAKİ HABER

İhaleler iptal edilmeliydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...