11 Şubat 2014 19:29

'Kadın gazeteciye saldıranlar derhal tespit edilsin'

Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu yaptığı açıklama ile Yenigün gazetesi Muhabiri Ekin Yağmur Uygur’a yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin tespit edilmesini ve cezalandırılmasını istedi.

\'Kadın gazeteciye saldıranlar derhal tespit edilsin\'
Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu yaptığı açıklama ile Yenigün gazetesi Muhabiri Ekin Yağmur Uygur’a yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin tespit edilmesini ve cezalandırılmasını istedi.

CHP'nin İzmir'deki ilçe adaylarının tespit edilmesinin ardından aday gösterilmeyen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'yı destekleyen bir gruptaki bazı kişiler, İzmir'de yayımlanan günlük Yenigün Gazetesi'nin Muhabiri Ekin Yağmur Uygur'a tokat atarak fiziki saldırıda bulunmuştu.

Sendikadan yapılan açıklamada, kadın gazeteciye yapılan saldırının ardından olaya karışan kişinin kaçırılarak olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığı belirtilerek; “Yüzüne tokat atılan meslektaşımıza darp raporu verilmiştir. Saldırıya maruz kalan meslektaşımız ile meslek örgütleri olarak bizler olayın soruşturulması ve hukuki süreciyle ilgili takipçi olacağız. Ercan Tatı'nın aday gösterilmemesini, kadın gazeteciye fiziki ve sözlü saldırıya dönüştüren kişiler derhal tespit edilerek yargı önüne çıkarılmalıdır.  İzmir'de sorumluluk makamındaki hiçbir yetkili, bir gazetecinin görevi başında fiziki ya da sözlü saldırıya maruz kalmasını yok sayamaz, üstünü kapatamaz.

Türkiye'de onlarca gazetecinin hala tutuklu bulunduğu, siyasi iktidarın baskısıyla sansür ve otosansürün tüm medyada egemen kılınmaya çalışıldığı bir süreçte, gazetecilere yapılan fiziki ve sözlü saldırılar, demokrasi, özgürlükler ve insan haklarına inanan hiçbir kişi, parti  ve kurum tarafından kabul edilemez.

Meslektaşımız Ekin Yağmur Uygur'a yapılan saldırıyı kınıyor, saldırganların sorumlularının derhal açığa çıkarılarak adli makamlara teslim edilmesini bekliyoruz” denildi. (İZMİR)
 

ÖNCEKİ HABER

‘HES fuarına gitmeyin’

SONRAKİ HABER

\'Fas\'tan sadece hatırlattım. Gerekeni yaptılar\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...