12 Haziran 2011 17:49

Erdoğan:Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı

Seçim sonuçlarını değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’de iki kişinin birinden oy almış olmaktan gurur duyuyoruz” dedi ve ekledi: “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır”Anayasayla ilgili mesajlar veren Erdoğan  “demokrasi tarihimizde çok partili dönemde nadir rastlanan bir bi&cced

Erdoğan:Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı
Paylaş

Anayasayla ilgili mesajlar veren Erdoğan  “demokrasi tarihimizde çok partili dönemde nadir rastlanan bir biçimde üçüncü dönem milletimizden yetki almanın heyecanını yaşıyoruz. 22 Temmuz’da 2007 16 milyon kişinin oyuna mazhar olmuşken, bugün oyumuzu 5 milyon artırarak 21 milyon seçmenin oyunu almış olmanın bahtiyarlığı içindeyiz. 22 Temmuz seçimlerine oy oranımızı artırmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Aziz milletimize bize olan AKP’ye olan güveninden dolayı buradan ayrıca teşekkür ediyorum.”dedi,

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

Türkiye’nin 780 bin kilometrekaresinde dikkat edin yine AKP var. Batı’da da var, Doğu’da da var. Kuzey’de de var, Güney’de de var. Yedi bölgenin tamamında AKP birinci parti.  Hangi partiye oy vermiş olursa olsun. Her bir kardeşimizin huzur güven barış adalet içinde yaşamını idame ettireceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.

“MUHALEFETE ÇAĞRI”

Anayasayla ilgili muhalefete mesaj veren Başbakan “Muhalefet partilerinin de bu noktada, meydandaki vaatlerini, sevindirici umut verici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. 330’un altında milletvekili çıkarıyoruz diye biz kapımızı kapamayacağız. Ana muhalefet ve muhalefete gideceğiz kabul ederlerse, kabul buyururlarsa oturup uzlaşmayla parlamento dışındaki partiler, STK’larla, medyayla tüm akademisyenlerle bu alanda sözü olanlara, en geniş anlamda istişare ve uzlaşma arayışı içinde olacağımızı daha bu akşamdan ifade ediyorum.

Meydanlarda ifade ettiğimiz gibi sivil, katılımcı, özgürlükçü bir anayasa’yı hep birlikte yapacağız. Bu anayasada herkes kendisini bulacak. Doğu kendisini bulacak, batı kendisini bulacak, kuzey bulacak, güney bulacak. Velhasıl milletim işte bu benim anayasam diyecek.

Bu anayasa Türkiye’nin her zerresine milletimin her ferdine hitap edecek. Yeni anayasa milletin her bir ferdini birinci sınıf olarak görecek. Her kimlik, her değer, herkesin özgürlük demokrasi barış ve adalet talebine bu anayasa karşılık verecek. Bu anayasa Türk’ün, Kürt’ün, Zaza’nın, Arap’ın Çerkez’in, Roman’ın, Alevi’nin Sünni’nin, azınlıkların yani 74 milyonun anayasası olacak.”diye konuştu (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Halkımızın emeği, halkımızın gücü"

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu memnun!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...