11 Şubat 2014 06:00

Aydoğan: Kürtler seçimden zaferle çıkacak

Yerel seçimlere ‘Öz yönetimle özgür kimliğe’ sloganıyla hazırlanan BDP, bölge illerinde oldukça iddialı. Seçim çalışmalarını ve beklentilerini Evrensel'e değerlendiren BDP Merkezi Seçim Komisyonu Üyesi ve Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan 'Hedefimiz, oy oranımızı ve belediye sayımızı ikiye katlamak' dedi.

Aydoğan: Kürtler seçimden zaferle çıkacak
Paylaş

Cumhur DAŞ
Faruk AYYILDIZ
Diyarbakır


Yerel seçimlere ‘Öz yönetimle özgür kimliğe’ sloganıyla hazırlanan BDP, bölge illerinde oldukça iddialı. Seçim çalışmalarını ve beklentilerini Evrensel'e değerlendiren BDP Merkezi Seçim Komisyonu Üyesi ve Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan “Hedefimiz, oy oranımızı ve belediye sayımızı ikiye katlamak” dedi.

ÖZ YÖNETİMLE ÖZGÜR KİMLİĞE
30 Mart yerel seçimlerine bir genel seçim atmosferinde girildiğini belirten Aydoğan, ‘Öz yönetimle özgür kimliğe’ sloganının yıllardır yürüttükleri mücadelenin ifadesi olduğunu söyledi. “Yıllar içinde kurduğumuz meclisler yönetimde daha etkili olacak. Sokaklarda, mahallerde, beldelerde, ilçelerde ve kent merkezlerinde kurulacak meclisler yerel yönetimlerle doğrudan ilişkide olacak” diyen Aydoğan, “Yapılacak hizmetlerde, alınacak kararlarda bu meclisler rol oynayacak. Tabi bu mekanizma içinde yerellerdeki sivil toplum kuruluşları, kitle örgütleri, siyasi partiler de yer alacak” dedi.

ANA DİLİMİZ İÇİN DEVLETİ BEKLEMEYECEĞİZ
Taleplerinin yerel yönetimle sınırlı olmadığını, siyasi talepleri de olduğunu söyleyen Aydoğan, “Örneğin, bir türlü gerçekleşmeyen AKP’nin devamlı reddettiği ana dili talebimiz var. Biz artık bu tür talepler için devleti beklemeyeceğiz. Yerel yönetimler aracılığıyla Kürt halkı kendi ana dilini, kendi yarattığı kurumlar aracılığıyla öğrenecek.”

ROJAVA HEYECAN VE MORAL VERDİ
Bölgedeki seçim çalışmalarının Rojava devriminin yarattığı coşkuyla sürdüğünü söyleyen  Aydoğan, “Özerklik ilanı bu tarafta yaşayan Kürtlere heyecan ve moral verdi. Mücadelenin başarıyla sonuçlanacağı görüldü. Bildiğiniz gibi burada da 3-4 yıldır demokratik özerkliğin inşası sürüyor. Bu moral ve heyecanın Türkiye’nin her tarafındaki Kürtlere dalga dalga yayılacağını, zafer hissiyatı yaratacağını ve bunun da seçimlere pozitif etkisi olacağını düşünüyorum” dedi.

HİÇBİR BELEDİYEMİZ YOLSUZLUĞA BULAŞMADI
Kürt siyasi hareketinin 15 yıllık yerel yönetim deneyiminin önemli bir birikim yarattığını dile getiren Aydoğan, “Türkiye’deki siyasi partiler, yerel yönetimleri demokrasinin eşiği olarak görmüyorlardı. İlk kez biz 1999’da demokrasiyi yerelden inşa etmeye başladık. Tabii bütün söylediklerimizi gerçekleştiremedik. Şüphesiz bunda kendi yetersizliklerimiz de var ama devletin, yerel yönetimlerimiz üzerindeki baskıları da var. Övünerek söyleyebiliriz; hiçbir belediyemizde rant, yolsuzluk, rüşvet olayı olmadı. Meclislerimizle halkı karar ve irade sahibi yapmaya çalıştık. Bundan sonra daha iyi bir noktaya geleceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 ‘HDP HALKLARIN UMUDUDUR’
Türkiye’nin batısında seçimlere HDP çatısı altında girdiklerini hatırlatan Aydoğan, “Bugüne kadar halka sistem partileri dayatıldı. Demokrasi güçleri HDP’de birleşerek güçlü bir alternatif yarattı.
HDP Türkiye halklarının umududur” dedi. HDP’nin sistem partilerinin bulaştığı yolsuzluk, rant, rüşvete bulaşmayan ve bulaşmayacak bir parti olduğunu ifade eden Aydoğan, “HDP, Türkiye’de yaşayan bütün halklar için eşit ve özgür bir yaşamı savunuyor. HDP’de Türkiye’deki her kesim kendisini bulabilir. BDP ve HDP’nin ortak başarısı Türkiye’de demokratik geleceğin nasıl kurulacağını da gösterecek” şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Emekçi kadınlar 8 Mart için çalışıyor

SONRAKİ HABER

Bir de madalya taksaydınız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...