10 Şubat 2014 13:11

Akit’in insanlıkla sınavı

Yeni Akit gazetesi, ‘Çuval mizanseni’ sürmanşeti ile Van’da hayatını kaybeden küçük Muharrem’in cenazesinin çuvalla taşınmasının amacının Hükümeti yıpratmak olduğunu yazdı.

Akit’in insanlıkla sınavı
Paylaş

Yeni Akit gazetesi, ‘Çuval mizanseni’ sürmanşeti ile Van’da hayatını kaybeden küçük Muharrem’in cenazesinin çuvalla taşınmasının amacının Hükümeti yıpratmak olduğunu yazdı.

Van’ın Gürpınar ilçesine 80 km uzaklıktaki Yalınca köyünün Çeli mezrasında yaşanan ihmal, tüm Türkiye’de yürekleri dağladı. 3 yaşında bir çocuk hastalandı ve hayatını kaybetti. Çocuğunun cansız bedenini bir çuvala koyarak saatlerce sırtında taşıyan babanın o fotoğrafı, gözleri sorumlulara çevirmişti...  Muharrem’in ölümüyle ihmaller zinciri de ortaya çıktı. Gözler Hükümet yetkililerine çevrilince de devreye Akit gazetesi girdi.

Akit, önce çuvalda bebek olmadığını yazdı. Sonra da  “Çuval mizanseni” sürmanşeti ile aileyi suçladı hem de neden battaniye ile değil de çuvalla taşındığını sorgulayarak... Akit gazetesi muhabirlerinin aileyi ziyaret ederek yaptığı haberde, ailenin manipülasyon peşinde olduğunu yazdı. Gazete, Muharrem’in çuvalla taşınmasının ailenin kararı olduğunu, battaniyeyle neden taşınmadığının bilinmediğini ve çuval fotoğraflarının ise bilinçli olarak servis edildiğini öne sürdü.

Akit gazetesi haberde  “Hükümetin yalan yanlış bilgilerle yıpratılmaya çalışıldığı bir dönemde Van’dan gelen bir haber hayli dikkat çekti. Van’da devletin ilgili kurumlarının ilgisizliği yüzünden hayata gözlerini yumduğu söylenen çocukları Muharrem’i karın kapattığı yolda yaya olarak çuvalla taşıyarak, bunu görüntüleyip Doğan Haber Ajansına servis eden aileyle Van’daki evlerinde yüz yüze görüşerek, kamuoyunda akıllara takılan sorulara cevap bulmaya çalıştık” dedi.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞMİŞTİ?

Taş ailesi, rahatsızlanan 3 yaşındaki Muharrem’in, yolların kapalı olması nedeniyle hastaneye götüremediklerinden hayatını kaybettiğini söylemişti. Muharem’in ailesi tarafından çuvala konulan cenazesi ise babasının sırtında taşınarak mezradan köye indirilmişti. Bu yolculuk saatler sürmüştü.. Van Valiliği de soruşturma başlattıklarını söylemişti. (MEDYA SERVİSİ)


 

 'ACIMIZLA OYNADILAR'

Yeni Akit’in haberi “Çuval mizanseni” başlığıyla veren Yeni Akit gazetesini kınayan Muharremin ailesi “Acımızla oynadılar hukuki yollara başvuracağız” açıklamasında bulundu.
Olayın istismar ve kurgu olduğunu iddia eden gazetenin Ankara muhabiri Fatih Akkaya'nın, 2 gün önce Van merkezde bulunan aile ile görüşerek, konu hakkında bilgi aldığı, kendisini ise habervaktim.com muhabiri olarak tanıttığı öğrenildi.

Haberde, gündeme oturan görüntüleri çeken amca Abdurrahman Taş'ı hedefe alan gazete, amcanın cenazeyi bilerek çuvala koyduğu ve görüntüleri "Hükümeti zor durumda bırakmak" amacıyla çektiğini öne sürdü. Oysa Sağlık Bakanlığı, Van Valiliği ve geçen günlerde aileyi ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Hüseyin Çelik dahi olayda ihmalleri olduğunu söylemiş, sorumlular hakkında gerekli soruşturmayı yapacaklarını açıklamıştı. Haberde sözlerinin çarpıtıldığını, söylemediği şeylerin eklendiğini dile getiren amca Taş, Van Barosu aracılığı ile gazete ve muhabiri hakkında suç duyurusunda bulundu.

MUHABİR HER ŞEYİ ÇARPITTI

Haber hakkında konuşan amca Taş, muhabirin her şeyi çarpıttığını söyledi. 2 gün önce evlerine gelen gazetecinin kendisini habervaktim.com muhabiri olarak tanıttığını, kışkırtıcı ve alakasız sorular sorduğunu söyleyen Taş, "Olayın mizansen olduğunu, gerçek olmadığını ima etmiş. Mesela haberde bir battaniye meselesinden bahsetmiş, ama bize bunu hiç sormadı bile. Kendisine göre yorumlayıp bizi zor durumda bıraktılar, acımızla oynadılar. Hukuki yollara başvuracağız. Kendini gerçek anlamda tanıtmadan bizi kullandı. Bize gelmesine dahi gerek yoktu. Gidip karakoldan, köyden, valilikte gerçeği araştırıp ortaya çıkarabilirdi" dedi.

'BU CESET OLMASAYDI BİZ DELİ MİYİZ GÖRÜNTÜ ÇEKELİM'

"Evimizden çıktıktan sonra bizi farklı anlatmaları tamamen terbiyesizliktir" diye tepki gösteren amca Taş, "Acımızı paylaşacaklarına bizim karşımıza geçip yorum yapmalarına bir şey diyemiyorum. Bizim başka bir amacımız yoktu. Bu kadar detaya inmelerini anlamak mümkün değil. Bizim devleti yıpratmak gibi bir durumumuz söz konusu dahi olamaz. Bu çocuk olmasaydı, bu ceset olmasaydı, biz deli miyiz bu görüntüyü çekelim. Devletten gelen tüm kurumlar, bakanlar, valilik, milletvekilleri hepsi bunun gerçek olduğunu söylüyor. Başsağlığı diliyor, hak veriyor. İhmal olduğunu kabul ediyor. Biraz vicdanlı olmalılar. Gerçeği yazmaları gerekirdi. İnsanların duyguları ile oynamamaları gerekir. Acımızı paylaşmalarını istiyorum" diye konuştu.

'BAŞLIĞI İSTANBUL'DA ATTILAR'

Yanımızda haberi yapan muhabiri arayan amca Taş, neden hangi gazetede çalıştığını söylemediğini ve sözlerini çarpıttığını sordu. Haberi Akit gazetesinde "özel" logosu ile yayınlanan muhabir Fatih Akkaya, habervaktim.com çalışanı olduğunu savunmaya devam etti. "Çuval mizanseni" başlığını kendisinin değil, İstanbul'daki gazete editörlerinin attığını öne süren muhabir, kendisinin bunu kastetmediğini söyledi. Akkaya, yanlış bilgilerin de kendisine ait olmadığını ileri sürdü. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor\'da Akçay istifa etti

SONRAKİ HABER

CHP\'de tepki istifaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...