10 Şubat 2014 09:43

Vali Mutlu, D.A için ne dediyse hepsi yalanlandı

İstanbul’da geçen yılki 1 Mayıs kutlamaları sırasında yaşanan polis saldırısında 17 yaşındaki D. A. , gaz bombası kapsülünün başına isabet etmesiyle yaralanmıştı.

Vali Mutlu, D.A için ne dediyse hepsi yalanlandı
Paylaş

İstanbul’da geçen yılki 1 Mayıs kutlamaları sırasında yaşanan polis saldırısında 17 yaşındaki D. A., gaz bombası kapsülünün başına isabet etmesiyle yaralanmıştı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, olay sonrası D. A. için “Kaydı vardır. Marjinal gruplarla bağlantısı vardır. Çatışma içerisindedir” demiş elinde de molotofkokteyli olduğunu savunmuştu.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre Savcılık, Alp dahil 5 kişi hakkında yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verdi. D.A.'nın elinde Vali’nin iddia ettiği gibi molotofkokteyli değil sirke olduğu belirlenirken bunun da gaz bombası etkisinden kurtulmak için taşındığı, bez parçasının da yüzünü kapatmak için değil atılan gazın etkisinden kurtulmak için taşındığı sonucuna vardı.

Savcı Abdullah Yurtsever, ayrıca, 1 Mayıs’ı kutlamak için izne gerek olmadığını, gençlerin de polise direnmediğini, sadece kaçacak kısıtlı yerlerinin olduğunu belirtti. Öte yandan bu karardan dört gün sonra da, D.A. ile beraber gözaltına alınıp haklarında dava açılan 8 genç beraat etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP\'den istifa edip CHP\'den aday oldu

SONRAKİ HABER

Aileler İmralı Adası\'na hareket etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...