Pınar Karşıyaka ŞAMPİYON!
Spor Toto Türkiye Kupası finalinde Pınar Karşıyaka ile Anadolu Efes, Ankara Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Nefes kesen maçın galibi 66-65 ile Karşıyaka oldu. Karşıyaka böylece ilk kez Türkiye Kupası’nı kazanarak tarih yazdı.
Karşılıklı basketlerle başlayan maçta ilk 5 dakika 9-9’luk eşitlikle geçildi. Periyotu 20-16 önde geçen Karşıyaka, ikinci çeyrekte bir ara farkı 7 sayıya kadar çıkarsa da, soyunma odasına 35-35 berabere gidildi.
Anadolu Efes ikinci yarıya etkili başladı. Zoran Planinic ve Kerem Gönlüm’ün sayılarıyla öne geçen Efes, 53-52’lik skorla son çeyreğe 1 sayı önde başladı.
Moralli Efes, son periyodun ilk bölümünde 5 sayılık bir avantaj yakaladı. Ancak Bobby Dixon’un üç sayılık basketleri oyuna yeniden denge getirdi. Son 4 dakika 50 saniyeye 60-60’lık eşitlikle girildi. Bitime 1 dakika 9 saniye kala Karşıyaka Batista’nın sayılarıyla 65-62 öne geçti.
19 saniye kala Zoran Planinic’e 3 sayılık atış pozisyonunda faul yapıldı. Hırvat oyuncu 3 atışı da sayıya çevirdi ve skor 65-65’e geldi.
Pınar Karşıyaka’nın son hücumunda, bitime 1.8 saniye kala Dixon’a faul yapıldı. Serbest atış çizgisine gelen Dixon ilk atışını sayıya çevirdikten sonra ikinci atışını kaçırdı ve Karşıyaka salondan 66-65 galip ayrılarak tarihinde ilk kez Spor Toto Türkiye Kupası’nı kazandı.
Pınar Karşıyaka’da Dixon 19 sayı, 6 asist ve 5 ribauntla galibiyette başrolü oynadı. Anadolu Efes’te Planinic’in 17 sayı, 6 asist ve 4 ribauntu ile Kerem Gönlüm’ün 12 sayı, 12 ribauntu galibiyet için yeterli olmadı. (SPOR SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et