12 Haziran 2011 10:41

Demirtaş: Başbakan baskı yapıldı masalı anlatmasın

ESKİ BDP eş başkanı ve Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş oyunu kullandı.Demirtaş, Biçer Mahallesi’nde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlköğretim Okulu’nda (TOBB) 1018 numaralı sandıkta oyunu kullanmadan önce “Bu oyu mücadele de yaşamını yitiren

Demirtaş: Başbakan baskı yapıldı masalı anlatmasın
Paylaş

Demirtaş, Biçer Mahallesi’nde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlköğretim Okulu’nda (TOBB) 1018 numaralı sandıkta oyunu kullanmadan önce “Bu oyu mücadele de yaşamını yitiren şehitlerimizin anne ve babalarının ve barış adına kullanıyorum” diyerek oyunu kullandı. Halkın yoğun ilgi ile karşıladığı Demirtaş’ın oy kullandığı esnada elinde kamera ile içeri giren sivil bir polis orada bulunan yurttaşın ikazı üzerine dışarı çıkartıldı. Polisin dışarı çıkarılması esnasında halk ve polis arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Çok sayıda çevik kuvvet polisinin bulunduğu okul bahçesinde kısa bir konuşma yapan Demirtaş, “Şimdi burası Hakkari, Başbakan yarın bir gün burada halka baskı yapıldı zorla oy kullandırıldı, şu yapıldı, bu yapıldı demesin. Çünkü gezdiğim okulların bir çoğunda sandığın başında çok sayıda polis memuru duruyor. Sandık başkanının çağrısı olmamasına rağmen sandığın başında bekliyorlar” dedi. Polisin içerde kamera çekimi yaptığına dikkat çeken Demirtaş, Gördüğünüz gibi bütün binalar kalaşnikoflu polisler tarafından korunuyor. Yani ortada halkın veya başkasının baskısı söz konusu değil burada varsa bir baskı sandık başında kaleşnikof ile görev yapanların baskısıdır” şeklinde konuştu. Demirtaş’ın ardından Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu da 23 Nisan İlköğretim Okulu’nda bulunan 1094 numaralı sandıkta oyunu kullandı. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

Bölge'de oy verme işlemi sonra erdi

SONRAKİ HABER

Oy verme işlemi sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...