09 Şubat 2014 15:59

CHP’de aday gerilimi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) bugünkü Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısında, İstanbul’un kritik ilçelerinde gösterilecek adaylar konusunda, İstanbul İl Örgütü’nün tercihlerinin dışında belirleme yapılması ciddi bir kriz yarattı.

CHP’de aday gerilimi
Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) bugünkü Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısında, İstanbul’un kritik ilçelerinde gösterilecek adaylar konusunda, İstanbul İl Örgütü’nün tercihlerinin dışında belirleme yapılması ciddi bir kriz yarattı.

Beşiktaş’a, Mustafa Sarıgül’ün sağ kolu olarak bilinen Tonguç Çoban’ın ve Kadıköy’e Dr. Bülent Kerimoğlu’nun aday gösterileceği, Mehmet Karlı’nın Beşiktaş yerine Bakırköy’de listeye konduğu bilgisini alan İstanbul İl Yönetimi, il binasında toplandı. Mehmet Karlı’nın Bakırköy adaylığını kabul etmediği belirtildi. Öte yandan kritik ilçelerden biri olan Beyoğlu’na da merkezin, İstanbul İl Örgütü’nün tercihleri dışındaki bir isim olduğu bildirilen Aylin Kotil’i aday olarak düşünmesinin de kriz yaratan nedenlerden biri olduğu bildirildi.
Belediye başkan adayları üzerine yapılan değerlendirmelerin uzaması sonucunda, CHP MYK toplantısı öngörülen sürede tamamlanamayınca, PM toplantısı saat 16.00’ya ertelendi

3 İLÇE SONRAYA BIRAKILDI

PM toplantısı ve İstanbul’da da İl yönetimi toplantıyı sürdüğü saatlerde, edinilen bilgilere göre, İstanbul’da 3 kritik ilçe olan Bakırköy, Beşiktaş ve Kadıköy’ün belediye başkan adaylarının netleştirilmesi bir sonraki PM toplantısına bırakıldı.
 
NETLEŞEN BAZI İSİMLER

Adalar-Atilla Aytaç
Kartal-Hüsnü Süslü
Beyoğlu- Aylin Kotil
Üsküdar-İhsan Özkes
Şişli-Hayri İnönü
Kırkraleli- Mehmet Siyam
Maltepe-Canan Kaftancıoğlu
Çankaya- Alper Taşdelen
Yenimahalle - Fethi Yaşar
Edirne - Recep Gürkan 

GENEL MERKEZDE TAŞDELEN PROTESTOSU

Öte yandan, CHP Genel Merkezi önünde toplanan bir grup partili Çankaya Belediye Başkan Adaylığı PM’de onaylanan Alper Taşdelen ismini protesto etti. Partililer, “Çankaya’da Taşdelen istemiyoruz” şeklinde sloganlar attı.

Yine İstanbul Sancaktepe’de Özgen Nama’nın adaylığına tepki gösteren bir grup partili de protesto gösterisi yapıyor. Sabah saatlerinden itibaren genel merkez önünde sloganlar atan grup, Hakkı Sağlam’ın adaylığını destekliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ile Bülent Tezcan, PM toplantısına verilen arada, protestocu grubun yanına inerek, bir süre konuştu. Partiler Oran ve Teczan’a şikayetlerini iletirken, Oran, “Çankaya’da 29 aday adayımız vardı. Bu kadar aday adayı arasında, bazılarınca desteklenen isimlerin aday gösterilmemesine tepki duyulması olağan” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP\'nin Fatih adaylarından esnaf ziyareti

SONRAKİ HABER

Hamburg’da matem yürüyüşü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...