09 Şubat 2014 09:19

Medine'deki otel yangınında ölü sayısı 17'ye yükseldi

Medine'de İşrak el-Medine otelinde çıkan yangında ölenlerin sayısı 17'ye yükselirken yaralı sayısının 130 olduğu bildirildi.

Medine\'deki otel yangınında ölü sayısı 17\'ye yükseldi
Paylaş

Medine'de İşrak el-Medine otelinde çıkan yangında ölenlerin sayısı 17'ye yükselirken yaralı sayısının 130 olduğu bildirildi.

Suudi Arabistan'ın Medine kentindeki İşrak el-Medine otelinde meydana gelen yangında ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi. En za 130 kişinin yaralı halde hastaneye kaldırdığı bildirildi.

Medine Valiliği'nin açıklamasına göre 700 yatak kapasiteli İşrak el Medine Oteli'nin alt katlarında dün öğleden sonra TSİ 13.33'te yangın çıktı. Suudi Arabistan Resmi Haber Ajansı SPA'nın haberine göre, farklı milletlerden 700 umre ziyaretçisinin kaldığı otelin büyük olması ve içerisinde çok sayıda umre ziyaretçisinin bulunması nedeniyle can kaybı yüksek oldu.

Yangın dumanı üst katlardaki odaları da sarınca çok sayıda otel müşterisi, otelin terasına çıkarak yardım bekledi. Medine valiliği oteldekilerin tahliyesi için itfaiye ekiplerinin yanı sıra bir helikopteri de seferber etti. Otel çevresinde toplanan kalabalık, kurtarma ve söndürme çalışmalarının gecikmesine neden olurken, yangın ancak TSİ 16'da kontrol altına alınabildi. ilk bulgulara göre, yangına bakım çalışmaları sırasında meydana gelen bir elektrik kontağı yol açtı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Havada ücretlerin düşürülmesine karşı sendikalar birleşti

SONRAKİ HABER

Ders zili yarın çalacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...