12 Haziran 2011 09:49

Köylüler seçimi boykot etti

Bitlis merkeze bağlı Arıdağ (Koltik) Köyü'nde bulunan seçmenlerin tümünün TEKEL'in kapatılması ve sarma sigara için tütünün yasaklanmasından dolayı sandık başına gitmeyerek seçimleri boykot kararı aldığı öğrenildi.Bitlis merkeze 25 kilometre uzaklıkta bulunan Arıdağ (Koltik) Köyü'nde

Köylüler seçimi boykot etti
Paylaş

Bitlis merkeze bağlı Arıdağ (Koltik) Köyü'nde bulunan seçmenlerin tümünün TEKEL'in kapatılması ve sarma sigara için tütünün yasaklanmasından dolayı sandık başına gitmeyerek seçimleri boykot kararı aldığı öğrenildi.

Bitlis merkeze 25 kilometre uzaklıkta bulunan Arıdağ (Koltik) Köyü'nde seçmenlerin sandık başına gitmeyerek seçimleri boykot ettiği öğrenildi. Köylülerin TEKEL'in kapatılması ve sarma sigara için tütünün yasaklanması ve kilo başına bin lira ceza kesilmesinden dolayı köyde birkaç kişinin şimdiye kadar tutuklandığından seçimleri boykot etme kararı aldıkları öğrenildi. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Bitlis Bağımsız Milletvekili Adayı Husamettin Zenderlioğlu için okulda görev yapan Tahsin Kaya adındaki sandık müşahidi, köyde sabah kurulan iki sandığa şimdiye kadar kimsenin gelip oy kullanmadığını belirtti. Kaya, köylülerin tümünün köyde bulunan sorunların çözülmemesinden kaynaklı seçimleri boykot etme kararı aldıklarını ve bu karar doğrultusunda Arıdağ İlköğretim Okulu'nda kurulan iki sandığa tek bir oyun dahi atılmadığını söyledi. (Bitlis/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de sandık başkanlarından ‘bağımsızlara oy vermeyin’ baskısı

SONRAKİ HABER

Engelli yurttaşa 'Senin hür iraden yok' engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...