08 Şubat 2014 17:32

Ayvalık'ta Gezi Parkı açıldı

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde belediyenin, Gezi Parkı direnişinde hayatını kaybedenlerin anısını ve 'Gezi ruhunu' yaşatmak için yaptırdığı Gezi Parkı törenle açıldı.

Ayvalık\'ta Gezi Parkı açıldı
Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde belediyenin, Gezi Parkı direnişinde hayatını kaybedenlerin anısını ve 'Gezi ruhunu' yaşatmak için yaptırdığı Gezi Parkı törenle açıldı.

150 Evler Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki, Eski Kırlangıç Yağ Fabrikası'nın yanında 2 dönümlük boş alan 'Ayvalık Gezi Parkı' olarak düzenlendi. Zeytin ağaçlarıyla süslenen parkın ortasına üzerinde eylemlerde yaşamını yitiren Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş ve Ahmet Atakan'ın isimlerinin yazılı olduğu mermer blok yerleştirildi. 'Gezi olaylarında öldürülen gençlerimizin anısına 08 Şubat 2004 yazısı' mermer blok öldürülen gençlerin çervevelenmiş fotoğraflarıyla süslendi. Park, törenle hizmete açıldı.

Törene, Ayvalık'ın Bağımsız Belediye Başkanı Hasan Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı ve DSP'den Ayvalık Belediye Başkanı Adayı olan Mesut Ergin, Altınova Beldesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Asım Sürer, CHP Ayvalık Belediye Başkan Adayı Rahmi Gençer, Gezi olayları sorasında yaşamlarını yitirenlerden Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım'ın ağabeyi Mehmet Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz'ın dayısı Semir Atasoy, yengesi Nazlı Atasoy, Ahmet Atakan'ın ağabeyi Süleyman Atakan ve vatandaşlar katıldı. Taksim Gezi Parkı'nın simgesi haline gelen 'Praksis' adlı müzik grubu açılışta bir konser verdi.

Konser sonrası konuşan Ayvalık'ın Bağımsız Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Gezi Parkı olaylarının Türkiye gündemi için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtip, "Gezi'den sonra Türkiye'de asla hiçbir şey eskisi gibi olamaz. Demokrasi uğruna ve özgürlük mücadelesi uğruna haklarını, haklarımızı arayan insanları biz de asla unutmayacağız. Ayvalık halkı da özgürlüğüne düşkün insanlardır. Gezi Parkı, aydın nüfusu fazla olan Ayvalık'a yakışır bir park olacak" dedi. Başkan Türközen, adaletsizliği, haksızlığı ve zulmü asla unutmamak için yapıldığını vurguladığı parkı, Ayvalık halkına emanet ettiğini de söyledi.

'FAŞİST DÜZEN YIKILANA KADAR MÜCADELEDE KARARLIYIZ'

Gezi Parkı direnişi sırasında Eskişehir'de polisler tarafından dövülerek hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın dayısı Samir Atasoy da konuşmasında, "Türkiye'de bu hukuksuzluklar, haksızlıklar yaşanmasaydı, Gezi Parkı olayları da ortaya çıkmazdı. Bizim çocuklarımız da yaşıyor olurdu. Gezi Parkı'nda çocuklarını yitirmiş aileler olarak bu faşist düzen yıkılıncaya kadar mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız" dedi.

Parkın açılışının ardından İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde Mustafa Sarısülük, Ali Ayvalıtaş, Süleyman Atakan, Mahmut Yıldırım ve gazeteci Engin Baş'ın katıldığı panel düzenlendi. Gazeteci Serkan Ocak'ın fotoğraflarından oluşan 'Gezi Parkı Belgeseli' izlendi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Baydemir: Urfa kardeşliğin ve demokrasinin sembolüdür

SONRAKİ HABER

Mardinli köylüler oturma eylemi yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...