08 Şubat 2014 17:15

KCK, 'Öcalan'ın videoları'na dair açıklama yaptı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın montajlanarak sızdırılan görüntüleri için 'dezenformasyon kampanyası' değerlendirmesinde bulundu, 'Bu tür provokasyonlar ve çomak sokmalar kesinlikle halklarımızın demokrasi, özgürlük mücadelesine ve kardeşliğine yönelik düşmanca saldırılardır' dedi.

KCK, \'Öcalan\'ın videoları\'na dair açıklama yaptı
Paylaş

İşçi Partisi (İP) tarafından sızdırılan görüntülere dair KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı'ndan bir açıklama geldi.

KCK, cımbızlanarak yayınlanan bölümlerin esas olarak "Önderliğin Türk devletine çağrı yaptığı bölümler" olduğunu ifade ederken, "Öcalan şahsında Kürt özgürlük mücadelesi ve Kürt halkının moral değerlerine saldırı yapıldığı" tepkisinde bulundu.

Görüntüleri yayınlayanları "provokatör" olarak tanımlayan KCK, "Önder Apo'yu ve Hareketimizi itibarsızlaştırmak isteyenlerin şu anda sarıldıkları kişiler ve çevreler on yıllardır NATO'ya ve emperyalist güçlere hizmet etmiş kişiliklerdir" diye kaydetti.

DOĞU PERİNÇEK VE TAYFASI...

"PKK'nin daha çıkışından itibaren Türk devletinin psikolojik harekat elemanları gibi çalışan Doğu Perinçek ve tayfası, 1990'lı yılların ortasından itibaren bu düşmanlıklarını doğrudan bir devlet gücü gibi hareket ederek sürdürmüşlerdir" denilen KCK açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: "1990'lı yıllarda Kürt halkına karşı kirli savaş yürüten derin güçlerin Kürtlere karşı yürüttüğü psikolojik savaşın en aktif parçası olmuşlardır. Hatta kirli savaşçılardan daha kirli bir psikolojik savaş kurumu haline gelmişlerdir. Zaten bunlar 1970'lerde Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya ve arkadaşlarına karşı da devletin psikolojik savaş kurumu gibi hareket etmişlerdir. Buna yakın tarihimizin tüm sosyalist ve demokrasi güçleri tanıktır. "

'YEMİNLİ DÜŞMANLARIN İŞİ'

Açıklamada; "Yeminli Apo ve PKK düşmanlarıyla yarışan; yeminli Apo ve PKK düşmanlarının Türkiye şubesi ve seksiyonu olan Perinçek tayfası İmralı'da Önderlikle konuşmaya giden subaylarla Önderlik arasında geçen diyalogların bazı bölümlerini kendi psikolojik saldırılarına yarayacak biçimde montajlayarak yayınlamışlardır. Amaçlarına göre cımbızladıkları ve montajlama biçimi dikkate alındığında bir psikolojik harekat yaptıkları daha da netleşmektedir" denildi.

KCK, şunları kaydetti: "Kürt Özgürlük Hareketi'ni şu ya da bu gücün işbirlikçisi gibi göstermek isteyenler halklar arasındaki çatışma etkenlerini sürdürerek bizzat uluslararası güçlerin uzantıları ve hizmetçisi olmaktadırlar. Lafta antiemperyalizm ve dış güçler karşıtlığı sadece bu rollerini örtmekten başka bir anlam taşımamaktadır. Önder Apo'yu ve Hareketimizi itibarsızlaştırmak isteyenlerin şu anda sarıldıkları kişiler ve çevreler on yıllardır NATO'ya ve emperyalist güçlere hizmet etmiş kişiliklerdir.

Haklarımızı ve demokrasi güçlerini bu provokatörlerin oyunlarına gelmemeye, bunlara karşı tavır koyarak Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümü önündeki engelleri kaldırmaya çağırıyoruz.
Bu tür provokasyonları yapanlar halklarımız arasındaki ilişkileri bulandırmaya ve bozmaya çalışan uğursuz baykuşlardır. Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümü için halklarımızda özlem ve iradenin güçlendiği dönemde bu tür provokasyonlar ve çomak sokmalar kesinlikle halklarımızın demokrasi, özgürlük mücadelesine ve kardeşliğine yönelik düşmanca saldırılardır. Bu çirkince saldırılara karşı tutum koyarak halklarımız arasında kardeşlik temelinde çözüm ve demokratikleşmeyi sağlayarak Türkiye ve Ortadoğu'da uluslararası güçlerin oyunlarını bozalım; halklarımızı çözümsüzlüğün ve çatışmanın girdabından kurtaralım." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Urfa\'da AKP\'li aday adayları isyan etti

SONRAKİ HABER

Baydemir: Urfa kardeşliğin ve demokrasinin sembolüdür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...