12 Haziran 2011 09:24

Askerler sandık başında, korucular müşahitlere saldırdı!

Polisin 15 metrelik sandık mesafesini ihlal etmesinin ardından bu kez askerler, merkez Yenişehir İlçesi'ne bağlı Dökmetaş (Karakilis) Köyü'nde askerler sandık başında oturdu. Bismil İlçesi'ne bağlı Tepe Beldesi'ne bağlı Tepecik Köyü'nde Turan Güneş ve Sedat Güneş'in de içerisinde bulunduğu ç

Askerler sandık başında, korucular müşahitlere saldırdı!
Paylaş


Diyarbakır'da devam eden oy kullanma işlemlerinde hak ihlalleri devam ediyor. Dört merkez ilçe ve çevre ilçelerde polisin 15 metrelik sandık mesafesinin ihlal etmesinin ardından köylerde de askerler sandık başında bekleyerek, aynı ihlalin ortağı oldu. Merkez Yenişehir İlçesi'ne bağlı Dökmetaş (Karakilis) Köyü'nde Dökmetaş İlköğretim Okulu'nda askerler sınıflara girerek sandık başında bekledi. Köylüler, askerlere tepki gösterdi. Uzun süre yaşanan arbede sırasında yurttaşlar cep telefonu ile askerlerin sınıfta oturduğunu belgelerken, askerler telefonla çekim yapan yurttaşlara müdahale etmek istedi, ancak yurttaşlar çekime devam ederek, yaşanan ihlali belgeledi.

BİSMİL'DE KORUCU SALDIRISI: 1 AĞIR YARALI

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ne bağlı Tepe Beldesi'ne bağlı Tepecik Köyü'ndeTuran Güneş ve Sedat Güneş'in de içerisinde bulunduğu çok sayıda korucu, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu müşahitlerini tehdit etti. Tepecik Köyü'ndeki korucuların Blok müşahitlerini ölüm ile tehdit ettiği iddia edildi. Olayı incelemek üzere köye giden BDP Diyarbakır İl yöneticisi avukat Serkan Akbaş'ın da içinde bulunduğu heyet korucuların saldırısına uğradı. Saldırıda bloğun müşahidi İlyas Karagöz ağır yaralandı. Karagöz, Bismil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Konu ile ilgili görüştüğümüz BDP Diyarbakır İl yöneticisi Akbaş, "Köye gitmeden önce jandarmadan güvenliğimizi sağlamalarını istedik. Ancak bize 'güvenliğe gerek yok' yanıtını verdiler. Köye gittiğimizde köy okulunda bulunan korcular müşahide İlyas Kargöz'e saldırdı" dedi. Korucuların daha sonra önlerini silahlar ile keserek, tehdit ettiğini ifade eden Akbaş, korucuların daha sonra araçlarını taşladığını belirtti.

Çermik'e bağlı Xelilan Köyü'nde de sandık başkanının AKP'ye oy verilmesi yönünde yurttaşları yönlendirdiği iddia edildi. Kurudağ Köyü'nde de Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu müşahidi Hıdır Aygün, jandarma tarafından gözaltına alındı. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bölge'de polis baskısı artıyor

SONRAKİ HABER

İzmir’de sandık başkanlarından ‘bağımsızlara oy vermeyin’ baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...