08 Şubat 2014 13:49

Hava korsanının ilk ifadesi: Tutukluların serbest kalması için yaptım

Kharkov-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırma girişiminde bulunan 45 yaşındaki Ukraynalı Artem Kozlov'un İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu sürüyor.

Hava korsanının ilk ifadesi: Tutukluların serbest kalması için yaptım
Paylaş

Habip ATAM

Kharkov-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırma girişiminde bulunan 45 yaşındaki Ukraynalı Artem Kozlov'un İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu sürüyor.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu süren Ukrayna vatandaşı Artem Kozlov tarafından dün gerçekleşen uçak kaçırma girişimi ile ilgili bazı ayrıntılar ortaya çıktı.
Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre 45 yaşındaki Kozlov, uçakta ayağa kalkarak kargo bölümünde bomba olduğunu söyledi ve elindeki telefonla bombayı patlatacağını dile getirerek uçağı kaçırmaya çalıştı. Elindeki telefon ile bombayı etkin hale getireceğini söyleyen ve 2014 Kış Olimpiyatları'nın yapıldığı Soçi'ye gitmek isteyen 45 yaşındaki Kozlov'un girişimi pilotun İstanbul'a inmesiyle sonuçsuz kaldı.

Uçağın İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü hemen harekete geçti. Kozlov'la müzakere yürütülürken bir yandan da özel harekat uzmanları tarafından kargo bölümü incelendi. İnceleme devam ederken, uçaktaki yolcuların boşaltılması için anlaşmaya varıldı. Yolcular çıkarılırken kargodaki aramalarda patlayıcı bir madde bulunamadı. Patlayıcı bir madde olmadığının belirlenmesine rağmen emniyet birimleri tedbiri elden bırakılmadı. Polis her ihtimale karşı uçağın çevresinde sinyal kesici “jammer"le önlemlerini sürdürdü.

'TUTUKLULAR İÇİN YAPTIM'

Yapılan operasyon sırasında çıkan arbedede hafif şekilde yaralanan Artem Kozlov'un tedavisinin ardından gece Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Kozlov'un ilk ifadesinde ülkesinde ve Rusya'daki tutukluların serbest bırakılması için böyle bir girişimde bulunduğunu söylediği öğrenildi. Ukraynalı Kozlov'un herhangi bir tutuklu ya da grup ismi vermediği kaydedilirken bir 'terör' kaydının tespit edilemediği de dile getirildi. Kozlov'un emniyetteki işlemlerinin ardından yarın öğleden sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmesi bekleniyor. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Öcalan\'la görüşecek gazeteciler belli oldu

SONRAKİ HABER

Milyonlarca ölü balık yavrusu kıyıya vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...