12 Haziran 2011 09:13

Bölge'de polis baskısı artıyor

Seçim ihlallerinin yoğunca yaşandığı Mardin'de yurttaşların tepkisi de artıyor. Vatan İlköğretim Okulu, Yatılı Bölge İlköğretim Okulu, İstiklal İlköğretim Okulu, Anadolu Lisesi, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda polisler 15 metre ihlali yaparak sandık yanına kadar giderken, Yeşilli'de bir

Bölge'de polis baskısı artıyor
Paylaş

KIZILTEPE

Mardin Kızıltepe ilçesinde oy kullanmanın başlaması ile seçim kanunlarında ihlaller başladı. Sabahın erken saatlerinde sandıklara giden yurttaşlar oy kullanmayı beklerken, polisler ellerinde telsizlerle oy kullanılacak salonları serbestçe dolaşmaya başladı. Vatan İlköğretim Okulu, Yatılı Bölge İlköğretim Okulu, İstiklal İlköğretim Okulu, Anadolu Lisesi, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Mehmetçik İlköğretim Okulu başta olmak üzere ilçedeki hiçbir okulda polis 15 metre kuralına uymadı ve sandık başında bekledi. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku adayı Ahmet Türk, Belediye Başkanı Şerife Alp, okulları gezerek, ihlalleri yerinde tespit edip müdahalede bulundu. Yetkililer ise yasalara uyulduğunu iddia ederek, polislerin 15 metreyi aşmadığını iddia etti.

YEŞİLLİ

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku adayı Gülser Yıldırım'ın seçim bölgesi olan Mardin'in Yeşilli İlçesi'nde müşahitlere yönelik polis baskısı yapıldığı iddia edildi. Gül Mahallesi'nde oyunu kullanmak isteyen bir yurttaş ile sandık başkanı arasında yaşanan gerginlik üzerine mahalleye giden BDP Yeşilli İlçe Başkanı Hasan Tekin polis müdahalesine maruz kaldı. Tekin'in üzerine yürüyen polisler, tehdit etti. Yaşanan gerginliğin ardından bağımsız adayların müşahidi Veysi Tekin gözaltına alındı.

NUSAYBİN

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku bağımsız milletvekili Adayı tutuklu Gülser Yıldırım'ın vekili Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, oyunu öğleden sonra kullandı. Midyat'taki AKP provokasyonları sebebiyle Midyat'ta bulunan Gökkan, Öğlenden sonra Nusaybin'e gelerek Oyunu Yıldırım İlköğretim okulunda 1140 numaralı sandıkta kullandı. Öte yandan Nusaybin de de bazı okullarda seçim ihlallerle başladı. Birçok yerde polisin 15 metre mesafeyi ihlal ederek sandıkların bulunduğu salonun önünde durduğu gözlendi. Zaman zaman polisler ile müşahitler arasında tartışmalar yaşanırken genel olarak şehirde durum sakin bir şekilde devam ederek yurttaşlar oy kullanmaya devam ediyor.

CİZRE

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde ise İmam Hatip Lisesi'ndeki sandık başkanlarının birisinin oylarınızı AKP'ye verin şeklinde yönlendirme yaptığı iddia edildi. Cizre'nin Derbacya (Kurumcu) Köyü'nde askerlerin halkı AKP'ye oy verin yönünde baskı yapıldığı bildirildi. Ferisiyê (Yakacık) Köyü'nde bazı AKP yandaşlarının AKP'ye köy olarak açık oy kullanmaya zorladıkları fakat köylülerin buna karşı çıktıkları belirtildi.

MALATYA

Malatya'da seçimler baskılar altında devam ediyor. Kimi okullarda polislerin sandıklara yasayı ihlal ederek yaklaştıkları haberleri gelirken, Arapgir ilçesine bağlı Bacalı köyünde ise karakol komutanının halkı Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku adayı Kani Şavata'ya oy vermemeleri yönünde tehdit ettiği ifade ediliyor. Blok'un oy oranının yoğun olduğu Kürecik bölgesinde ise CHP'li muhtarların kapılarına ve duvarlarına aklınızı başınıza alın şeklinde yazılar yazılarak CHP'liler blok çalışanlarına karşı kışkırtılıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Akçadağ'a bağlı İkinciler köyünde propaganda yapan blok çalışanlarına CHP İzmir İl genel meclis üyesi olduğunu ifade eden bir kişi öncülüğünde saldırı düzenlenmesi Kürecikte yapılan provokasyonun yine CHP'liler tarafından yapılmış olabileceğini akla getiriyor.

ERCİŞ

Van'ın Erciş İlçesi'nde Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'nda YSK tarafından görevlendirilen Nasır Taştan ve Muhlis Dikmen ile sandık başkanı Mustafa Bayram polisler tarafından gözaltına alındı.

Van'ın Erciş İlçesi'nde Yeşilova Mahallesi Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'nda YSK tarafından görevlendirilen Nasır Taştan ve Muhlis Dikmen ile sandık başkanı Mustafa Bayram polisler tarafından gözaltına alındı. Bağımsız aday için açık oy kullandırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 görevli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Erciş'in Yukarı Işıklı Köyü'nde de Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku Adayı Özdal Üçer için sandık başında bulunan Turan Savaş isimli müşahide AKP'lilerin saldırıda bulunduğu belirtildi. Yüzünden hafif yaralanan Savaş'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bangladeş’te genel grev

SONRAKİ HABER

Askerler sandık başında, korucular müşahitlere saldırdı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa