08 Şubat 2014 06:00

Bu kongrede ‘Karaelmas’ konuşulacak!

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi 21-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceği 19.Türkiye Kömür Kongresi’ne hazırlanıyor.

Bu kongrede ‘Karaelmas’ konuşulacak!
Paylaş

Cem CANPOLAT
Ankara


TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi 21-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceği 19.Türkiye Kömür Kongresi’ne hazırlanıyor. İlki 1978 yılında ulusal olarak başlayan kongre, bugün kömür madenciliğinin her yönü ile ilgilenen ve dünyanın her yerinden madencilerin katıldığı uluslararası bir organizasyona dönüşmüş durumda. 2 yılda bir yapılan kongrede bugüne kadar 691 adet yerli, 96 adet yabancı bildiri sunuldu.

‘MADENLER ÖLÜMLE ANILMASIN’

Kongreye ilişkin görüşlerini aldığımız Zonguldak Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, kongrenin çok geniş katılımlı olacağını belirtti. Kaymakçı, Türkiye Kömür İşletmelerinden (TKİ) ve sektörde örgütlü sendikalara kadar geniş bir kesime çağrıda bulunduklarını anlattı.
Madencilik sektörünün dünya çapında çok önemli ve değerli bir yeri olduğunu vurgulayan Kaymakçı, “Maalesef ülkemizde madencilik denilince toplu iş kazaları ve ölümlerin akıllara geldiğini” söyledi. Bu imajı değiştirmek istediklerini belirten Kaymakçı, madenciliğin önemi ve geleceği için 19. kömür kongresini bilim adamları ve sektörde çalışanlar ile birlikte düzenlediklerini vurguladı.

ÖZELLEŞTİRMELERİN KÖTÜ SONUCU

İşçi güvenliği ve sağlığı konusunda önlemlerin yetersiz olduğunu söyleyen Kaymakçı, özelleştirilmeler sonrası madenciliğe sadece kâr amaçlı bir sektör olarak bakılmasının ölümlere davetiye çıkardığını vurguladı.
Kömürün sadece ham madde olarak düşünülmemesi gerektiğini belirten Kaymakçı, “Kömürün zenginliği hakkındaki düşüncelerimizi de kongre ile ön plana çıkartmak istiyoruz” dedi. 21-23 Mayıs tarihleri arasında Zonguldak’ta gerçekleştirilecek kongrede şu üç başlık altında tartışmalar yapılacak: “Kömür Madenciliğinin Bilim ve Teknolojisi”, “Kömür Madenciliğinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği”, “Kömür Madenciliğinin Ekonomi Politikası ve Sosyal Sorunları”.

ÖNCEKİ HABER

Hastalıklar yetersiz beslenmeden

SONRAKİ HABER

300 lira için sokağa atıldılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...