12 Haziran 2011 08:51

Valilik, LYS'de araçların klakson çalmalarını ve düğün konvoylarını yasakladı

Ankara Valiliği, 18-19 ve 25-26 Haziran tarihlerinde yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ile ilgili bir genelge yayınladı. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel imzasıyla yayınlanan genelgede 126’sı yardımcısız engelli aday, 206 yardımcılı engelli aday olmak üzere toplam 160 bin 745 öğrencinin 451 ayrı binada sınava gireceği belirtilerek, yapılacak ola

Valilik, LYS'de araçların klakson çalmalarını ve düğün konvoylarını yasakladı
Paylaş

Ankara Valiliği, 18-19 ve 25-26 Haziran tarihlerinde yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ile ilgili bir genelge yayınladı. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel imzasıyla yayınlanan genelgede 126’sı yardımcısız engelli aday, 206 yardımcılı engelli aday olmak üzere toplam 160 bin 745 öğrencinin 451 ayrı binada sınava gireceği belirtilerek, yapılacak olan sınavlarda 20 bin 113 yönetici ve sınav sorumlusu buralarda görev yapacağı hatırlatıldı.

LYS'nin sakin, güvenli bir ortamda yapılması ve gençlerin hedefledikleri sonuçları almalarına önem verildiğinin altı çizildiği genelgede sınavların yapılacağı tarih ve saatler içinde araçların klakson çalmaları, her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarı yayın yapılması, düğün ve asker uğurlama amacıyla konvoyların oluşturulması, bina hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve benzeri her türlü gürültünün yapılması yasaklandı. Ayrıca sınavların yapıldığı okullar ve kamu binaları bahçelerine ve çevrelerine sınav günleri hiçbir vasıta park ettirilmeyecek. Sınavların yapılacağı tüm okullar ve çevrelerinde emniyet-tertip ve tedbirleri Polis ve Jandarma tarafından önceden planlanacak. Belediye Başkanlıklarınca sınav merkezlerine gidecek güzergahlar levhalarla belirlenecek ve toplu taşıma seferleri aksamadan sürdürülecek. LYS'ye katılacak olan öğrencilerden kimlik cüzdanını kaybeden veya unutan öğrencilerin mağdur olmamaları için 18-19 Haziran/25-26 Haziran tarihlerinde Çankaya İlçe Nüfus Müdürlüğü hizmet vermek üzere açık tutulacak. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı koordinasyonunda ilgili meslek odalarınca yemek ve konaklama hizmetlerinde gerekli kolaylaştırıcı tedbirler alınacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yurt, konaklama ve sağlık tedbirleri önceden planlanacak. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Genel Başkanı Gürkan: Birliğimiz güçlensin!

SONRAKİ HABER

Vedat Türkali, canlı yayını terketti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...