07 Şubat 2014 13:00

Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz içinmiş!

Merhaba Ekmek ve Gül okuru arkadaşlar,Ben Bursa Gemlik Serbest Bölgede otomotiv sanayisine kablo parçası üreten YAZAKİ fabrikasında çalışıyorum. Daha önce de fabrikada yaşadığımız olumsuzlukları sizlerle paylaşmıştık...

Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz içinmiş!
Paylaş

Merhaba Ekmek ve Gül okuru arkadaşlar,

Ben Bursa Gemlik Serbest Bölgede otomotiv sanayisine kablo parçası üreten YAZAKİ fabrikasında çalışıyorum. Daha önce de fabrikada yaşadığımız olumsuzlukları sizlerle paylaşmıştık.
YAZAKİ fabrikasında panolara ve bizlere verilen bardakların üzerinde bir yazı var: BİRİMİZ HEPİMİZ, HEPİMİZ, BİRİMİZ İÇİN.
Patronla biz işçiler arasındaki farklılığımıza baktığımızda bu slogan ne kadar uyuyor ona bakalım. YAZAKİ’de çalışan biz işçilerin, hiçbir güvencesi ve geleceği yok. Aldığımız bir asgari ücret, onu da burnumuzdan getiriyorlar.
2014 yılbaşından bugüne 300’e yakın işçi işten çıkarıldı. Mola saatinde iki arkadaş bir araya gelip sohbet etmemiz dahi işten çıkarılmamıza neden olabiliyor ve çıkışlar hala devam ediyor. Bu sürede bir hafta ücretsiz izne çıkarıldık ve biz işçiler bunu her yıl yaşıyoruz.
Fabrikada çok gergin bir ortam var insanların morali çok bozuk herkes işsiz kalmanın korkusunu yaşıyor. Buna ben de dâhilim. Herkesin kredi borcu var. Biz işçiler bu sıkıntıları yaşarken ülkede neler olup bitiyor farkında değiliz. Biz işçilerin bir an önce bir araya gelip kendimiz ve çocuklarımızın geleceği için bir çözüm üretmesi gerekiyor ve bu slogan bizimdir. BİRİMİZ HEPİMİZ, HEPİMİZ BİRİMİZ İÇİN.

YAZAKİ'den bir kadın işçi / BURSA

ÖNCEKİ HABER

Liman soruşturması savcısı değişti

SONRAKİ HABER

Mücadele ederek kazanabiliriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...