12 Haziran 2011 08:40

Bağlarbaşı halkı TEDAŞ’a açtığı davayı kazandı

Geçtiğimiz yıl elektriklerin kesilmesi sonucu elektronik cihazları yanan Bağlarbaşı halkı, TEDAŞ aleyhine açtığı davayı kazandı. Buna göre, halkın zararı TEDAŞ tarafından geri ödenecek.Bursa’nın en kalabalık mahallelerinden Bağlarbaşı’nda, 20 Şubat 2010 tarihinde elektrik kazası yaşanmıştı. Şiddetli lodos bir halıyı elektri

Bağlarbaşı halkı TEDAŞ’a açtığı davayı kazandı
Paylaş

Bursa’nın en kalabalık mahallelerinden Bağlarbaşı’nda, 20 Şubat 2010 tarihinde elektrik kazası yaşanmıştı. Şiddetli lodos bir halıyı elektrik tellerinin üzerine uçurmuş, yaşanan voltaj dalgalanması sebebiyle 20’ye yakın sokak ve 2 büyük caddedeki birçok evde bulunan beyaz eşya ve elektronik cihazlar kullanılmaz hale gelmişti. Kombi başta olmak üzere buzdolabı, çamaşır makinesi, elektrikli süpürge, televizyon, VCD, uydu alıcısı ve bilgisayar gibi eşyaları zarar gören vatandaşlar, eşyalarını onardıktan sonra aldıkları faturalar ile TEDAŞ'a başvurdu. TEDAŞ, yaklaşık bir ay süren incelemesinin ardından olayın üçüncü kişilerin hatasından kaynaklandığını belirterek, vatandaşın zararını ödemeyeceğini açıkladı.

TEDAŞ’a tepki gösteren Bağlarbaşı halkı, konuyu mahkemeye taşıma kararı aldı. Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Hüseyin Gümüşsoy’a başvuran mağdurlar, TEDAŞ aleyhine dava açtı. Bursa’da görülen dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Buna göre, muhtarlığa başvurup dava açan insanların zararı, TEDAŞ tarafından kısa süre içinde geri ödenecek.

Muhtar Hüseyin Gümüşsoy, TEDAŞ’a başvuranlarla birlikte en az 500 kişinin elektrik dalgalanmasından zarar gördüğünü, ancak kendilerine yaklaşık 100 kişinin başvurduğunu kaydetti. Olayın yaşanmasının ardından tek tek evleri gezerek insanların zararını tespit ettiklerini dile getiren Muhtar Gümüşsoy, süreci şöyle anlattı: “Vatandaşların zarar gördüğü eşyalarının yetkili servislerden yapılan faturalarını istedim. Bunlarla TEDAŞ’a başvurduk ama olumsuz cevap verdi. Bunun üzerine avukat tutarak mahkemeye başvurduk. Vatandaşımızın hakkını aradık. Sonuçta hak ettiğimizi de kazandık.” Alınan sonuca çok sevindiklerini belirten Gümüşsoy, zarara uğrayan insanların zararlarının karşılanacağını ifade etti.

Bu arada davanın, TEDAŞ’ı dava etmeyen ancak elektrik dalgalanması sonucu büyük zararlara uğrayan diğer vatandaşlar için de emsal teşkil edeceği belirtildi. (BURSA)

ÖNCEKİ HABER

Sınırda ekmek bekleyenlerin umudu çocuklar oldu

SONRAKİ HABER

EMEP Genel Başkanı Gürkan: Birliğimiz güçlensin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...