12 Haziran 2011 08:35

Sınırda ekmek bekleyenlerin umudu çocuklar oldu

Türkiye-Suriye sınırına kadar gelen ancak henüz sığınma talebinde bulunmayan Suriyelilere yiyecek yardımı halen yapılmadı.Sınırda bekleyen ancak henüz sığınma taleplerini iletmeyen Suriyelilerin sınırdaki bekleyişleri sürüyor. Misilleme korkusu ve çatışmalardan kaçan Suriyeliler geride bıraktıkları evlerinden sadece birkaç

Sınırda ekmek bekleyenlerin umudu çocuklar oldu
Paylaş

Sınırda bekleyen ancak henüz sığınma taleplerini iletmeyen Suriyelilerin sınırdaki bekleyişleri sürüyor. Misilleme korkusu ve çatışmalardan kaçan Suriyeliler geride bıraktıkları evlerinden sadece birkaç parça giysi alarak ayrılmış durumda. Sınırda kaldıkları için çadır kentte kalanlar kadar şanslı olmayan Suriyelilerin imdadına Güveççi Köylüleri yetişiyor. Güveççi köyü halkı kendi arasında topladığı paralarla Yayladağı ve Antakya’dan satın aldıkları ekmek ve battaniyeleri sınırda bekleyen Suriyelilere götürüyor.

Halen Güveççi sınırında bekleyen 3 bin Suriyelinin bulunduğu ifade edildi. Kendilerini güvende hissetmek için sınırdaki bekleyişlerini sürdüren Suriyelileri en çok zora sokan açlık. Bu nedenle Güveççideki akrabalarından destek isteyen Suriyeliler karınlarını buradan kendilerine getirilen ekmek ve pirinçle doyuruyorlar. Sınıra şuana kadar yetkili makamlardan herhangi bir yardım yapılmazken o bölgede bekleyenlere özellikle ekmek yardımı çocuklar aracılığı ile yapılıyor.

Halen Hatay genelinde 4 bin 500’e yakın Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Çadır kentlerde 3 öğün yemek, banyo ve tuvalet ihtiyaçlarını giderebilen Suriyeliler sınırda bekleyenlere oranla daha rahat durumda bekleyişlerini sürdürüyor. (HATAY)

ÖNCEKİ HABER

AKP'nin örnek pusulasını zarfa koyan kişiye suçüstü

SONRAKİ HABER

Bağlarbaşı halkı TEDAŞ’a açtığı davayı kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa