12 Haziran 2011 08:32

AKP'nin örnek pusulasını zarfa koyan kişiye suçüstü

İstanbul'un Başakşehir İlçesi'ndeki AKP'nin seçim çalışması kapsamında evlere dağıttığı örnek oy pusulasını zarfa koymak isteyen Doğan Aydoğan adlı kişi suçüstü yakalandı. Blok adayı Abdullah Levent Tüzel için müşahitlik yapan Siyamend Elçeoğlu tarafından fotoğrafı çekilen kişi, poli

AKP'nin örnek pusulasını zarfa koyan kişiye suçüstü
Paylaş


İstanbul'un Başakşehir İlçesi'ndeki Nurettin Toğçuoğlu İlköğretim Okulu'nda AKP'nin seçim çalışması kapsamında evlere dağıttığı örnek oy pusulasını zarfa koymak isteyen Doğan Aydoğan adlı bir kişi Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku adayı Abdullah Levent Tüzel için müşahitlik yapan Siyamend Elçeoğlu tarafından görüldü. Elçeoğlu, Aydoğan'ın fotoğrafını çekerek polise hakkında tutanak tutmasını istedi. Elçeoğlu'nun telefonundaki fotoğrafı silen polis, olayın olduğu kattaki müşahit ve kat görevlilerini de okuldan dışarı çıkarmak istedi. Ardından Aydoğan'ın ifadesini alan polisler kendisini serbest bırakırken, alınan ifade ise Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi. Öte yandan benzer işlemleri yapmak isteyen 4 kişinin daha Aydoğan'ın yakalanması üzerine okulu terk ettikleri görüldü.

Ümraniye İlçesi'nde okuma yazması olmayan Hayran Aybi adında yaşlı bir kadın oy kullanmak için gittiği Esenşehir Mahallesi İnanç Türkeş İlköğretim Okulu'nda sandık başkanından yardım istediğini, sandık başkanının da oy kullanması sırasında kadına CHP'ye mühür vurarak, yardım ettiği iddia edildi. Bunun üzerine yönlendirildiğini söyleyerek sandık başkanına kızan Aybi'nin, "Ben oyumu Sebahat Tuncel'e vereceğim" dediği öğrenildi. Sandık başkanı, Aybi'nin itirazlarına rağmen mührü basması üzerine yaşlı kadına müşahitler yardım etti. Müşahitlerin sandık başkanı hakkında tutanak tutturarak, sandıkların açılmasıyla birlikte Aybi'nin oyunun iptal edilmesi için İlçe Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Yeni Mezunlar ‘Zihni Sinir’ Projelerini Sergiliyor

SONRAKİ HABER

Sınırda ekmek bekleyenlerin umudu çocuklar oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...