06 Şubat 2014 16:23

HDP’den Türk-İş ve DİSK’e ziyaret

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Nilay Etiler ve İzmit Belediye Başkan Adayı Metin Fırat, Türk-İş ile DİSK Bölge Temsilciliğini ziyaret etti.

HDP’den Türk-İş ve DİSK’e ziyaret
Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Nilay Etiler ve İzmit Belediye Başkan Adayı Metin Fırat, Türk-İş ile DİSK Bölge Temsilciliğini ziyaret etti.  

İlk olarak Türk-İş Bölge Temsilciliğini ziyaret eden HDP’lileri Türk-İş’e bağlı birçok sendikanın Kocaeli ve ilçe şube başkanları karşıladı. Ziyarette konuşan Türk-İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, emek kesimine yardımı dokunan herkese kapılarının açık olduğunu belirterek, “Siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakıp, emeği hak ettiği yere getirmek adına herkesle yan yana oluruz. Bizler emeği temsil eden, emeğin hassasiyetlerini ön plana çıkaranların yönetimde olmasını isteriz” dedi.

‘İŞÇİYE, EMEĞE DEĞER VEREN PARTİYİZ’

Örgütlenmenin önemine işaret eden HDP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Nilay Etiler, “Bu kadar sallantılı bir ekonomik zeminde emeğin, işçilerin ve emekçilerin zarar görmesini istemiyoruz” diye konuştu. Ziyarette yer alan Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Güner Kizir de, EMEP olarak HDP’yle seçime katıldıklarını belirterek HDP’nin emeğe ve işçi sınıfına değer veren bir parti olduğunu dile getirdi.

İZMİT’E İŞÇİ ADAY

DİSK Bölge Temsilciliğinde konuşan bir dönem DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi olan Emekli Belediye İşçisi HDP İzmit Belediye Başkan Adayı Metin Fırat , “İşçiyken yaşadığım sıkıntılar benim için bir tecrübedir. Bunları bilerek İzmit’e aday oldum. HDP olarak halkın tüm kesimlerinin yönetime katıldığı bir belediyecilik anlayışına sahibiz ve bunu başaracağız” dedi. Taşeron çalışma sisteminin insanlık dışı bir sistem olduğuna vurgu yapan Nilay Etiler, de HDP olarak taşeron sistemini kaldıracaklarını belirtti. DİSK’in emeğe saygı duyan ve emeğin kıymetini bile herkese destek vereceğini belirten DİSK Kocaeli Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, ayırt etmeden emeğin sömürülmesine karşı çıkanlara destek vereceklerini ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

TIR\'ları aratan savcıların koruma polisleri de görevden alındı

SONRAKİ HABER

Nejat İşler\'in hayati riski ortadan kalktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...