06 Şubat 2014 14:36

Ağrı Devlet Hastanesi'nde taşeron eylemi

Ağrı Devlet Hastanesi’nde çalışan taşeron sağlık emekçileri, ücretlerinin zamanında ödenmemesini ve eksik ödenmesini protesto etti.

Ağrı Devlet Hastanesi\'nde taşeron eylemi
Paylaş

Ağrı Devlet Hastanesi’nde çalışan sağlık emekçileri, zamanında ödenmeyen ve eksik ödenen ücretlerine dikkat çekmek için Ağrı Devlet Hastanesi bahçesinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında, “Taşeronu yeni sandığa gömeceğiz”, “Bizler çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız, ya emeğimizi çalan sizler”, “Taşeron işçiyiz örgütlüyüz güçlüyüz”, “Direnenlere selam olsun”, “Taşeron cumhuriyetine baş kaldırıyoruz” dövizleri taşındı.

‘TAŞERON SİSTEMİNİ TANIMIYORUZ’

İşçiler adına açıklama yapan DİSK Bölge Temsilcisi Saim Akbulut, sağlık çalışanları olarak taşeron sistemini tanımadıklarını ve muhataplarının Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı kamu hastaneleri olduğunu söyledi. Akbulut, “Bizler Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası işçileri olarak hayatın her alanında müdahil olduğumuzu ve bu konulara sessiz kalmayacağımızı belirtiyoruz. Biz diyoruz ki her gün taşerona müjde yakanı ile emekçilerin duyguları ile oynayan neo liberal politikaların yürütücüsü ve buna bağlı Çalışma Bakanlığı’nın yalanlarını ve emek sömürüsünü kınıyor ve diyoruz ki bizi görmeyen iktidarı biz de sandıkta görmeyeceğiz. Üretenin biz yönetenin biz olacağı şiarı ile kazanacağız” diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Zarrab\'dan Kılıçdaroğlu\'ya 100 bin liralık tazminat davası

SONRAKİ HABER

Sansür rejimi reddedilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...