12 Haziran 2011 07:51

Bozlak oyunu kullandı, Adana'da 3 gözaltı

Blok'un Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Bozlak, Adana merkez Seyhan İlçesi Gülbahçe Mahallesi'nde bulunan Org. Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu'nda yurttaşların yoğun ilgisi altında oyunu kullandı.Oy kullandıktan sonra Bozlak ve beraberindeki heyet, Adana genelindeki okulları gezerek seçimin nabzını tutuyor. Öte yand

Bozlak oyunu kullandı, Adana'da 3 gözaltı
Paylaş

Oy kullandıktan sonra Bozlak ve beraberindeki heyet, Adana genelindeki okulları gezerek seçimin nabzını tutuyor. Öte yandan Adana'da 3 kişi oy kullanırken polisler tarafından gözaltına alındı. Polislerin ellerinde liste olduğu ve gözaltıların sayısının artabileceği belirtiliyor.


ALMAN HEYETTEN TEPKİ

Seçimleri izlemek için Almanya'dan Adana'ya gelen DIE Linke Partisi Belediye Meclis üyelerinden oluşan 3 kişilik heyet, Kürt yurttaşların yoğunlukta olduğu mahallelere gitti. Mahallelerde yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılanan heyet okulları tek tek gezerek seçim havasının nabzını tuttu. Gözlemlerini aktaran DIE linke Partisi Belediye Meclis Üyesi Aziz Aldemir, seçime Kürt yurttaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Bizler bu görüntüyü görünce çok sevindik ve çok umutlu olduk. Ancak bu kadar polis önlemi altında oyların çalınmasından şüpheliyiz. Çünkü okulların içerisinde çok sayıda polis var. Polisler sandığın olduğu kapının hemen önünde duruyor. Bu bahsedilen 15 metrelik mesafeden de daha azdır. Yani polis sandık başındaydı" dedi.

Bu durum karşısında şoke olduklarını belirten Aldemir, polislerin kendilerine 'gidin işinize bakın' dediğini, saldırmaya kalkıştıklarını ifade etti. Aldemir, Almanya'dan geldiklerini polise bildirdikleri halde polislerin ikna olmadığını ve amirlerini aradıktan sonra ikna olduklarını belirterek, "Seçimin güvenli bir şekilde özgürce yapılması için Adana'ya geldik. Bu yönlü çalışmalarımız sürecek" ifadesini kullandı.

Heyet Adana genelindeki okulları gezerek, seçimin nabzını tutmaya devam ediyor. (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

Siirt'te Kışanak'ın ismini pusuladan kestiler!

SONRAKİ HABER

Bingöl'de karakol komutanı açık oy kullandırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...