05 Şubat 2014 20:25

Mahkeme salonunda adaletten başka her şey vardı

İstanbul Ümraniye'de Gezi Parkı eylemlerinin ilk günlerinde, bir aracın kitleye hızla hızla çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş için Kadıköy'de yürüyüş düzenlendi.

Mahkeme salonunda adaletten başka her şey vardı
Paylaş

İstanbul Ümraniye'de Gezi Parkı eylemlerinin ilk günlerinde, bir aracın kitleye hızla hızla çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş için Kadıköy'de yürüyüş düzenlendi. Ayvalıtaş'ı öldürenlerin bugün görülen ikinci duruşması 21 Mayıs'a ertelenmiş, adliye önünde polis halka saldırmıştı.

Duruşmada yaşananları protesto etmek için Kadıköy Boğa heykelinde toplanan kalabalık sloganlarla yürüdü.

"Katil devlet hesap verecek" sloganlarının atıldığı yürüyüş devam ediyor. Yürüyüş sırasında yolsuzluk operasyonunda genel müdürü tutuklanan Halkbank'ın önünden geçilirken "Hırsız var" sloganları atıldı ve banka binasına yazılamalar yapıldı.

Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na varan kitle adına ilk konuşmayı Mehmet Ayvalıtaş'ın kuzeni Volkan Ayvalıtaş yaptı. Volkan Ayvalıtaş, “Mahkeme salonunda adaletten başka her şey vardı. Onlar sadece oyunlarını oynadı. Onların adil olmayan yargı sistemleri varsa, bizim Mehmet’in yüreği gibi, Ethem’in yüreği gibi kocaman yüreklerimiz var. Burada bulunan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Abdullah Cömert’in ağabeyi Zafer Cömert ise, “Ve cellat uyandı yatağında bir gece, tanrım dedi bu ne zor bilmece, öldükçe çoğalıyor adamlar, ben tükenmekteyim öldürdükçe. Öldükçe çoğalıyoruz" dedi.

Yürüyüşün ardından bir grup Söğütlüçeşme Caddesi üzerinden Hasanpaşa'daki AKP ilçe binasına yürüyüşe geçti. AKP binası önünde toplanan çevik kuvvet polisleri gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Ara sokaklarda çatışmalar sürüyor. (HABER MERKEZİ)


Yürüyüşte Gezi direnişinde Hatay'da yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert ve Mehmet Ayvalıtaş'ın ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş da en önde kardeşlerinin fotoğrafıyla yürüdü.

ÖNCEKİ HABER

En büyük sorun işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk

SONRAKİ HABER

İsrail, 550 hanelik yasa dışı yerleşim planını onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...