05 Şubat 2014 19:48

AKP il başkanının kanalında stajyer sömürüsü

AKP Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç’ın ortağı olduğu Kardelen TV’de çalışan Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, sigortasız çalıştırıldıklarını ve kendilerine ödeme yapılmadığını iddia etti.

AKP il başkanının kanalında stajyer sömürüsü
Paylaş

AKP Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç’ın ortağı olduğu Kardelen TV’de çalışan Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, sigortasız çalıştırıldıklarını ve kendilerine ödeme yapılmadığını iddia etti. Kardelen TV yönetiminin, her yıl 30 ila 40 öğrenciyi bu şekilde mağdur ettiği öne sürülüyor.

2013 yılında birkaç ay kanalda çalıştıktan sonra yaşanan durumdan dolayı işten ayrıldığını belirten ve isminin açıklanmasını istemeyen Y.B, “İlk ay deneme süreci diye hiçbir arkadaşımıza para verilmedi. Yol masrafları bile karşılanmadı. Kanal yönetimi günde en az 2-3 civarında haber istiyordu. Kanaldan ayrılma kararı aldım. Son ay aylığımı almaya gittiğimde paramı vermeyeceklerini söylediler. Ayrılacağımı 15 gün öncesinden bildirmediğimi bana gerekçe olarak gösterdiler” dedi. Y.B çalıştığı süre boyunca sigortasının da yapılmadığını ekledi.

EMEĞİMİZ SÖMÜRÜLÜYOR

Öğrencilerden S.S. de, “Kanalda stüdyo kameramanı olarak çalışıyordum. Tüm masraflarımı cebimden karşıladığım için ay sonuna param kalmamıştı. Maaşımı almaya gittiğimde ‘önümüzdeki ay alacaksın’ dediler. Ben de şok oldum. Yol paramı karşılayın devam edeyim dememe rağmen karşılamayacaklarını söylediler” diye konuştu. Bir diğer öğrenci B.Y. de, “Kanalda bir yönetim değişikliği oldu. Yeni yönetim ile birlikte 30-40 civarında arkadaşımız işten ayrıldı. Parası ödenmeyen, deneme süresinde mağdur olan arkadaşlarımız var” dedi.
Konuya dair DİHA’nın görüştüğü ve adının açıklanmasını istemeyen Kardelen TV yetkilisi ise söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu, “Burası bir ulusal kanaldır. Buranın maliye ve sigorta denetleyicileri vardır. Böyle bir şey yapmamız olanaksızdır” dedi. (Erzurum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Güle Algan ilk değil mi?

SONRAKİ HABER

Evrensel Kültür\'den \'Olmasa mektubun\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...