12 Haziran 2011 07:13

Mersin'de Kürtlerin oy kullandığı okullarda polis ablukası

Mersin'de oy kullanma işlemlerinin başlamasıyla birlikte özellikle Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde birçok okulun önü çevik kuvvet polisleri tarafından panzer ve TOMA araçlarıyla adeta abluka altına alındı. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Adayı Ertuğrul Kürkçü, incelemelerde bulunduğu T

Mersin'de Kürtlerin oy kullandığı okullarda polis ablukası
Paylaş


Oy kullanma işlemlerinin sabah saat 08.00'da başladığı Mersin ve ilçelerinde yurttaşların seçime ilgisi yoğun olurken, polisin oy sandıklarına 15 metre sınırını ihlal ettiği görüldü. Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Akdeniz İlçesi'nde, oy kullanma işlemi başladığı saatten itibaren, havada polis helikopterlerinin alçak uçuş yapması dikkat çekiyor.

KÜRKÇÜ TARSUS'TA İNCELEMELERDE BULUNDU

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Mersin Bağımsız Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü ve beraberindeki Blok bileşeni üyeleri, Tarsus İlçesi'nde incelemelerde bulundu. Kürkçü, okullarda özellikle polisin 15 metre kuralını ihlal ettiğini ve okulları adeta ablukaya aldığını gözlemlediklerini ifade ederek, gördükleri bu aksaklıkları İlçe Seçim Kurulu'na bildirdiklerini açıkladı.

Tarsus'ta 4 okulu ziyaret ettiklerini belirten Kürkçü, 4 okulda da çok yoğun polis varlığının olduğunu ve tümünün de 15 metre kuralını ihlal ettiğini söyledi. Blok bileşenleri ve avukatların uyarılarına polisin "Bize böyle emir verildi" diye yanıt verdiğini belirten Kürkçü, Tarsus'un genelinde çok ciddi bir sivil polis yoğunluğu olduğuna da dikkat çekti. Kürkçü, "Tarsus'un her tarafı polis ablukası altına alınmış durumda. Öyle anlıyoruz ki, ilçeye has özel bir karar alınmış" dedi.

Polisin 15 metre kuralını ihlal etmesi ve ilçedeki olağanüstü durum nedeniyle seçmenin olumsuz etkilenmesinden endişe duyduklarını belirten Kürkçü, "Hükümete bağlı bir güç olan polisin oy kullanma yerlerinde bu kadar yoğun olması insanları olumsuz etkileyecek. Bundan endişe duyuyoruz" dedi. Tarsus İlçe Seçim Kurulu'na gördükleri ihlalleri bildirdiklerini, ancak kuruldan uygulamanın normal olduğu yönünde yanıt aldıklarını söyleyen Kürkçü, "Fakat ısrarımız üzerine bizden yazılı başvuruda bulunmamızı istediler. Avukatlarımız şu anda yazılı başvuruyu da yapacaklar" dedi.

KÜRKÇÜ'NÜN OY KULLANACAĞI OKULA 20 KAMERA

Öte yandan polislerin, Blok Adayı Kürkçü'nün de oy kullanacağı Mersin kent merkezinde bulunan Tevfik Sırrı Gür Lisesi'nin bahçesinde bulunan enstitü binası içinde 15-20 kamera ile Bilgi İşlem Merkezi kurduğu öğrenildi. Polisin, bilgisayarlarla donattıkları enstitü binasının önüne kurdukları barikatlar dikkat çekerken, bazı yurttaşlar bina içinde çevik kuvvet polislerinin de bulunduğu kaydetti. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dersim, Adıyaman, Mardin, Şırnak ve Urfa'da seçim ihlalleri

SONRAKİ HABER

Siirt'te Kışanak'ın ismini pusuladan kestiler!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...