05 Şubat 2014 17:46

Bağdat’ta bombalı saldırılar

Irak’ın başkenti Bağdat’ın merkezinde güvenli bölge olarak bilinen ‘Yeşil Bölge’ yakınlarında meydana gelen dört patlamada 26 kişi öldü, 41 kişi yaralandı.

Bağdat’ta bombalı saldırılar
Paylaş

Irak’ın başkenti Bağdat’ın merkezinde güvenli bölge olarak bilinen ‘Yeşil Bölge’ yakınlarında meydana gelen dört patlamada 26 kişi öldü, 41 kişi yaralandı.

Bağdat’taki Al Jazeera muhabirine göre, sabah saatlerinde ‘Yeşil Bölge’ girişine yaklaşık 300 metre uzaklıkta bulunan Dışişleri Bakanlığı kontrol noktasında park edilmiş iki araç patlatıldı.

Aynı dakikalarda meydana gelen bir başka saldırıda ise Yeşil Bölge’de çalışan güvenlik güçlerinin sık sık gittiği bir restoran hedef alındı.  Yeşil Bölge’ye giden köprünün yakınlarında oto sanayi malzemeleri satılan bir pazar yerinde de bomba yüklü bir araç patlatıldı. Art arda gelen patlamalarda Al Jazeera muhabirine göre ölü sayısı 26, 41 kişi de yaralandı.
‘Yeşil Bölge’ başkent Bağdat’ın güvenli bölgesi olarak biliniyor. Başbakanlık ofisi ve birçok yabancı ülke temsilciliği de bu alan içinde bulunuyor. Salı günü aynı bölgeye roketli saldırı düzenlenmiş, saldırıda bir kişi ölmüş, iki kişi yaralanmıştı.

Birleşmiş Milletler Irak misyonu (UNAMI), salı günü ülkede ocak ayında en az 618 sivil ve 115 güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu. Aynı dönemde şiddet olayları sonucu binden fazla kişi de yaralandı. UNAMI’ye göre, Irak’ta başkent Bağdat, ocak ayında ülkedeki ölümlerin en yüksek olduğu şehirdi. UNAMI, Bağdat’taki olaylarda 297 kişinin öldüğünü, 585 kişinin de yaralandığını açıkladı. Son patlamalarla Bağdat’ta ölenlerin sayısı 300’ü geçti. Irak Ordusunun Ramadi ve Felluce’de Sünni aşiretler ve Irak Şam İslam Devleti Örgütüne karşı yürüttüğü operasyonlar devam ediyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

S. Selim Ay\'ın ETHA\'ya açtığı davada erteleme kararı

SONRAKİ HABER

Türkiye-İsrail anlaşması yakın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...