05 Şubat 2014 17:12

S. Selim Ay'ın ETHA'ya açtığı davada erteleme kararı

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Sedat Selim Ay'ın, işkence mağdurları ile ilgili yaptığı haber nedeniyle ETHA hakkında açtığı dava 6352 sayılı yasa kapsamında ertelendi.

S. Selim Ay\'ın ETHA\'ya açtığı davada erteleme kararı
Paylaş

 İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Sedat Selim Ay'ın, işkence mağdurları ile ilgili yaptığı haber nedeniyle ETHA hakkında açtığı dava 6352 sayılı yasa kapsamında ertelendi.

İşkence uyguşadığı mağdurların anlatımlarını gündeme getirdiği için Terörle Mücadeleden Sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Sedat Selim Ay'ın şikâyetiyle Etkin Haber Ajansı (ETHA) hakkında açılan davanın 4'üncü duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Gezi davasından tutuklu bulunan ve bu davada yargılanan ETHA Yazıişleri Müdürü Goncagül Telek'in getirildiği duruşmaya, Telek'in avukatları, Çağdaş Hukukçular Derneği ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği avukatları katıldı. Avukatlar, mahkemenin bir önceki duruşmada da gündeme getirdiği, "Hükmün açıklanmasının ertelenmesi" kararına itiraz ederek, beraat kararının verilmesi için gerekli şartların oluştuğunu belirtti. ÖHD avukatlarından Sinan Zincir, duruşmada yaptığı savunmada, "Bu ülkede işkenceciler yargılanmıyor, işkence görenler, bunları yazan gazeteciler yargılanıyor. Bu mahkeme toplum adına karar verecektir. Müvekkilimizin beraatı gerekiyor" diye belirtti. Zincir, "Sedat Selim Ay işkencecidir" şeklindeki söylemlerinin tutanaklara geçirilmemesi üzerine tekrar söz alarak, "Tekrarlıyoruz, Sedat Selim Ay işkencecidir. Bunun ispatı için illa mahkeme kararı gerekmiyor. Hakların, ezilenlerin vicdanında işkenceci olarak mahkum olmuştur" diye konuştu.

Duruşmada söz alan Avukat Gülvin Aydın da dava kapsamında işkenceye maruz kalanların tanık olarak dinlenilmesini istedi. Mahkeme heyeti talepleri dinledikten sonra savcı Ahmet Hamdi Koç'tan mütalaa istedi. Koç'un yargılamanın ertelenmesi yönündeki mütalaasını dikkate alan mahkeme, davayı 6352 sayılı yasa kapsamına alarak erteledi. Goncagül Telek'in avukatı Sezin Uçar ise karara tepki göstererek, müvekkillerinin beraatına yönelik kararın çıkarılması gerektiğini belirtti. Uçar, yaptığı açıklamada, karar itiraz edecekleri bilgisini verdi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Siirt\'te DEDAŞ işçilerinden suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Bağdat’ta bombalı saldırılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa