05 Şubat 2014 06:00

Öğrenciyi bankaya mecbur bırakıyorlar

Halkbankası kartları İstanbul Üniversitesi öğrencilerine “kampüskart” olarak dayatılıyor. İstanbul Üniversitesi yönetimi, öğrencilerin bilgileri ve izinleri olmadan adlarına banka kartı çıkartılması için Halkbank ile anlaştı. Her öğrenci için bir yönü İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kimliği, diğer yönü Halkbank banka kartı olan kartlar çıkarıldı.

Öğrenciyi bankaya mecbur bırakıyorlar
Paylaş

Metin AKARSU
Tolga Alp TURGUT
İstanbul


Genel Müdürü’nün evinde ayakkabı kutularıyla 4.5 milyon dolar bulunan Halkbankası İstanbul üniversite öğrencilerine “kampüskart” olarak dayatılıyor.  İstanbul Üniversitesi yönetimi, öğrencilerin bilgileri ve izinleri olmadan adlarına banka kartı çıkartılması için Halkbank ile anlaştı. Öğrencilerin kimlik bilgileri kendilerine sorulmadan bankaya verildi ve her öğrenci için bir yönü İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kimliği, diğer yönü Halkbank banka kartı olan kartlar çıkarıldı. Bu kartların alınması ise zorunlu tutuldu.

KARTI ALMAK ZORUNLU

Daha önce üniversitede yaşanan “kampüskart” uygulaması İstanbul Üniversitesi’nde de hayata geçti. Öğrenciler adına Halkbank Beyazıt Şubesinde hesap açtırıldı. Proje öğrenciler ile birlikte üniversite personelini de kapsıyor. Öğrencilerin cep telefonlarına da “Öğrenci yemekhanelerinde kullanılması zorunlu, adınıza düzenlenen Halk Bankası kampüskartınızı bağlı bulunduğunuz öğrenci büronuzdan 30 Nisan 2014 tarihine kadar teslim almanız gerekmektedir” mesajı gönderildi.

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

İletişim Fakültesi öğrencisi Seyhan Avşar, “Benim bilgim olmadan bana sorulmadan böyle bir kart çıkarılması doğru değil” dedi, banka kartına ise ihtiyacı olmadığını belirtti. Yusufcan Arturaz, “Asıl yanlış olan yemekhanelerin, kantinlerin ücretli olmasıdır. Bir de üstüne böyle bankalarla anlaşma sağlayarak kazanç elde ediyorlar, eğitim kurumları ticarethane mantığıyla idare edilmemeli” diye konuştu. Arturaz seçilen bankanın yolsuzluk operasyonu ile birlikte anılan Halk Bank olmasının da ‘manidar’ olduğu iddiasında.

EĞİTİM SEN: SUÇ İŞLENİYOR

Eğitim Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi İ.Ü Temsilcisi Beyzade Sayın, kendi bilgilerinin izinleri olmadan 3. şahıslarla paylaşılmasının hem suç hem de etik dışı olduğunu ifade etti.
Benzer uygulamalar için Marmara, 9 Eylül ve YTÜ’de açtıkları davaları kazandıklarını hatırlatan Sayın öğretim görevlilerine bir dayatma olmadığını fakat olursa İ.Ü içinde dava açacaklarını ekledi. Sayın aynı zamanda yapılan anlaşma sonucu ne kadar para alındığını da bilgi alma hakkı kapsamında sorduklarını fakat İ.Ü yönetiminden henüz cevap alamadıklarını belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Burası Türkiye Kürtçe isim yasak!

SONRAKİ HABER

Yıkım için hiçbir uyarı yapılmamış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...