04 Şubat 2014 20:23

Kadir Topbaş yargı kararlarını tanımıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı projeleri mahkeme kararıyla durdurulmasına rağmen projeye dair fotoğraflar paylaştı. İhale hazırlıkları yapıldığını söyledi.

Kadir Topbaş yargı kararlarını tanımıyor
Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı projeleri mahkeme kararıyla durdurulmasına rağmen projeye dair fotoğraflar paylaştı. İhale hazırlıkları yapıldığını söyledi.

Topbaş; twitter hesabından yaptığı açıklamada; “Taksim Meydanı'ndaki düzenlemeyi kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. Topbaş; mahkeme kararlarına rağmen “kısa sürede bitireceğiz” dese de, düzenlemeleri gerçekleştirmek mümkün olmayabilir. Çünkü mahkemeler Taksim Meydanı ve Gezi Parkı için yapılacak projeleri iptal etmiş durumda.  

DÜZENLEME İÇİN DAYANAK OLACAK PLANLAR İPTAL

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı projesi 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. 1. idare mahkemesinin iptal ettiği bu iki projenin içerisinde alt geçitler, tüneller ve Gezi Parkı’nda Topçu Kışlası inşa etme planları var. Aynı zamanda İ.B.B’nin Taksim Meydanı Yayalaştırma projesi ve Gezi Parkı projesi için dayanak olan 2011 yılına ait, 1 /5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planları da 10. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. 2009 yılında onaylanan Beyoğlu Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı da iptal edilen planlardan. Taksim Meydanı, Gezi Parkı ve Beyoğlu hakkında iptal edilen bunca plan ve projeye rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın duyurduğu projenin nasıl hayata geçirileceği merak ediliyor. Hepsinin üstüne İstanbul 2 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Taksim Meydanı için geçiş dönemi yapılaşma koşullarını belirlemedi. Topbaş’ın twitter’dan açıkladığı ‘karar’ı uygulayacak olması; bütün bu hukuksal düzenlemeleri hiçe sayması anlamına geliyor.

TOPBAŞ: İHALE VAR, BELEDİYE: PEYZAJ DÜZENLEMESİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Meydanı ile ilgili yaptığı açıklamada ‘‘Şu anda ihalesi ile ilgili teklifler almaya başladık, teklifler geldi. Değerlendirmeler yapılıyor. Mart ayı içerisinde ihalesi yapılacak. İnşallah projesi tamamlanmış olan Taksim Meydanı... Yeşil dokusuyla, mümkün olduğu kadar bol ağaçlı ve çiçeklendirilmiş güzel bir Taksim’i ortaya çıkartacağız” dedi. İBB yetkilileri ise sadece peyzaj değişikliği yapılacağını iddia etti.

TAKSİM MEYDANI AYAKKABI KUTUSUNA SIĞMAZ

Taksim Yayalaştırma projesi ile ilgili açılan davaların tamamına katılan Avukat Can Atalay, Taksim Yayalaştırma Projesi denen imar planının iptal edildiğini belirtirken “Kent merkezindeki arazi kullanım kararları ve ulaşım kararlarının birlikte değerlendirileceğini ve sadece imar planları ile düzenlenebileceğini” ifade etti. Atalay bugüne kadar yapılan usulsüz ihalelere ve yolsuzluk soruşturmalarına da atıfta bulunarak “Taksim Meydanı ayakkabı kutusuna sığmaz” dedi.
Avukat Can Atalay’ın ‘hiçbir dayanak imar planı yok’ dediği, Kadir Topbaş’ın yeni Taksim Meydanı projesi ile ilgili şu soruları sordu:
* Topbaş neye dayanarak ve nasıl ihaleye çıkabiliyor?
* İhalenin koşulları ne olacak ve nasıl belirlenecek?
* İhaleye kimler katılacak ve neye göre teklif verecekler?


TOPBAŞ DAVAYA KATILMADI, BU FOTOĞRAFI PAYLAŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu 20 tutuksuz sanığın, metrobüs alımlarında 'görevi kötüye kullandıkları' iddiasıyla açılan davanın 4. duruşması görüldü.

Avukatının, duruşmaya katılmama sebebini "Müvekkilim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Yoğun bir gündem içerisindedir" sözleriyle açıkladığı Kadir Topbaş, aynı saatlerde horon teperken çekildiği fotoğrafları twitter'da paylaştı.






 

ÖNCEKİ HABER

Umut Oran\'dan suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Taşeron işçilerinden mumlu eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...